Φθινοπωρινά εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας

Η Σαντορίνη των Κυκλάδων, του χθες και του σήμερα συνδέεται άρρηκτα με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την ελληνική κεραμική, μία μακρά ιστορία που ξεκινάει από τα προϊστορικά έτη και φτάνει στο σήμερα, φιλοξενώντας την 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Κεραμικής Τέχνης στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας.

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Μπιενάλε, στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας “Δ.Νομικός”, στη Βλυχάδα, το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης φιλοξενεί εκθέσεις σύγχρονης κεραμικής τέχνης, ενώ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσει και μία σειρά δωρεάν εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε Σάββατο και Κυριακή τα παιδιά θα μπορούν να ανακαλύπτουν την κεραμική τέχνη στην Αρχαία Ελλάδα και τον Κυκλαδικό Πολιτισμό αντίστοιχα, μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια, ζωγραφιές, κατασκευές από πηλό και τις μουσειοσκευές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που είναι πιστοποιημένες από το Υπουργείο Παιδείας.

Τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 7/9 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 10/11. Απευθύνονται σε μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού και για την εξασφάλιση θέσης απαιτείται έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο 2286085141 (καθημερινά εκτός Δευτέρας 10:00-18:00).

– Αρχαία Ελληνική Κεραμική | Κάθε Σάββατο 11:00-12:00
Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με ακριβή αντίγραφα αγγείων μελανόμορφου και ερυθρόμορφου ρυθμού, ενώ μέσα από ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό θα αποκτήσουν γνώσεις για την κατασκευή και τις τεχνικές διακόσμησης των αγγείων. Στη συνέχεια θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τα δικά τους κεραμικά είτε με πηλό είτε με τις ζωγραφιές τους.

– Κυκλαδικός Πολιτισμός | Κάθε Κυριακή 11:00-12:00
Αφού τα παιδιά εξοικειωθούν με ακριβή αντίγραφα Κυκλαδικών ειδωλίων, σκευών και εργαλείων, θα γνωρίσουν τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες την 3η π.Χ. χιλιετία, μέσα από πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό. Στο τέλος του εργαστηρίου θα ζωγραφίσουν τα δικά τους ειδώλια ή θα τα κατασκευάσουν από πηλό.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη