Φίλοι VS Φύση

Της Ελένης Κωνσταντινίδου*

Γυρνάει ο καιρός, άρχισαν τα πρώτα κρύα. Οι πρώτες κενές ώρες στο κλείσιμο μιας πολύ έντονης σεζόν…

Είμαι μέσα στους πολλούς που μετακομίζουν από αλλού στην Σαντορίνη για κάποιους μήνες κάθε χρόνο. Αυτό συνεπάγεται για όλους πολλά αλλά κυρίως απόσταση. Απόσταση από τα αγαπημένα σου πρόσωπα, φίλους, σχέσεις, οικογένεια, σπίτι. Προσωπικά μετράω 8 χρόνια από τότε που ξεκίνησα να φεύγω από την Αθήνα για μήνες, και μετά να γυρίζω με καινούριους φίλους και καινούριες εμπειρίες στους σταθερούς φίλους. Στους φίλους που έκανα όταν είχα ελεύθερο χρόνο να περάσω μαζί τους. Γιατί και οι καινούριοι φίλοι είναι πολύ καλοί φίλοι, άλλα χωρίς άπλετο χρόνο να σκοτώσεις, δύσκολα τους λες σταθερούς.

Περνάει μια σεζόν λοιπόν, αρχίζει το πρόγραμμα και χαλαρώνει, και ψάχνεις πώς να γεμίσεις τις κενές ώρες οπότε ξαναρχίζουν οι “εξωσχολικές δραστηριότητες”. Εγώ άρχισα πάλι να πηγαίνω για τρέξιμο. Σήμερα πήγα την ώρα της ανατολής. Για άλλη μια φορά η θέα μου έκοψε την ανάσα. Εντάξει έκανε και λίγο κρύο, έβαλε κι αυτό το χεράκι του. Η καλδέρα όμως το ξημέρωμα είναι μαγευτική. Είναι ρόζ. Ρόζ! Άρχισα πάλι να βλέπω και τα ηλιοβασιλέματα. Αυτά δεν είναι ροζ, είναι και ροζ και κόκκινο και μωβ και μπλε και πορτοκαλι και κίτρινο και άσπρο και όλοι οι ενδιάμεσοι τόνοι.

Και μετά μπαίνεις στο ίντερνετ και μιλάς με τους φίλους σου, τους σταθερούς. Και λες “πόσο ωραία θα ήταν να είστε εδώ”. Αυτοί, εδώ. Γιατί το εσύ εκεί δεν θα είναι το ίδιο. Στην Αθήνα για να δεις την ανατολή πρέπει να πάρεις το αμάξι και να ψάξεις από πιο πλευρό κοιμάται ο ήλιος. Και για να δεις σοβαρό ηλιοβασίλεμα πρέπει να ανέβεις στην ταράτσα σου, αν έχεις πρόσβαση σε αυτήν και αν η ταράτσα σου έχει θέα.

Και αφού οι φίλοι σου δεν μπορούν να σε ακολουθήσουν, εξαρτάσαι από την τεχνολογία για να τους τα πεις, να τα δειξεις, να τους μιλήσεις. Να και μια περίπτωση που η τεχνολογία συνεργάζεται με την φύση, δίνοντάς σου την δυνατότητα να έχεις και τους φίλους και την ροζ καλδέρα.

*Η Ελένη Κωνσταντινίδου, MSc Electronic Publishing, είναι στέλεχος στον Ηλιότοπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη