Φιλοτελική έκθεση “Φάροι του κόσμου” μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου στο Ναυτικό Μουσείο Θήρας

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 27/4 στο Ναυτικό Μουσείο Θήρας η φιλοτελική έκθεση “Φάροι του κόσμου”, που ταξίδεψε στη Σαντορίνη από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης. Πρόκειται για μια υπέροχη συλλογή από γραμματόσημα που απεικονίζουν φάρους από όλο τον κόσμο, εξαιρετικά επιλεγμένα μετά από πολυετή έρευνα και διαλογή, καθώς και των προθηκών τους.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Θυμίζουμε ότι το Ναυτικό Μουσείο Θήρας, που στεγάζεται σε καπετανόσπιτο της Οίας, άνοιξε ξανά τις πόρτες του τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από εργασίες ανακαίνισης που έγιναν με δωρεά της Μ/Maritime του Γιάννη Μυτιληναίου. Στα εγκαίνια του ανανεωμένου μουσείου είχαν τότε παραβρεθεί ο Αρχιπλοίαρχος (Μ)ΠΝ ε.α. Εμμανουήλ Πετράκης, πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης με το επιτελείο του, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν και στήριξαν το έργο του Ναυτικού Μουσείου Θήρας και βοήθησαν να συστηθεί το μουσείο σε κοινό και φορείς εκτός Σαντορίνης. Η σύμπραξη και η φιλία των δύο μουσείων οδήγησε στη συνδιοργάνωση της έκθεσης “Φάροι του κόσμου” που θα φιλοξενείται στη Σαντορίνη ως τις 25 Οκτωβρίου.

Ο κ. Εμμανουήλ Πετράκης – πρόεδρος του Ν.Μ. Κρήτης παρουσιάζει την φιλοτελική έκθεση

Την εκδήλωση του Σαββάτου παρουσίασε ο Ιωσήφ Μαρκάκης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Θήρας, Νικολέττα Νομικού, η πρόεδρος του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας Ντίνα Αδαμοπούλου και ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης,  Αρχιπλοίαρχος (Μ) Π.Ν. ε.α. Εμμανουήλ Πετράκης.

Ο φαροφύλακας Θήρας – Σημαιοφόρος Π.Ν. κ. Γ. Λιγνός, η κ. Νικολέττα Νομικού- πρόεδρος του
Ν.Μ.Θήρας, η Λιμενάρχης Θήρας- Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Παναγιώτα Κούτρα

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε παρουσίαση της έκθεσης, ελεύθερη περιήγηση στους χώρους του μουσείου καθώς και κέρασμα με διάφορα εδέσματα και τοπικούς οίνους, προσφορά εστιατορίων και οινοποιείων της Σαντορίνης.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη