“Φωνή Αιγαίου” την Παρασκευή 31/5 στη Σαντορίνη

Το Αιγαίο που αγαπήσαμε, με τις σκληροτράχηλες πλαγιές & τις παρθένες ακρογιαλιές, εξαφανίζεται με γοργούς ρυθμούς. Στη θέση του αναδύεται ένα ατέλειωτο γιαπί χωρίς αμπέλια, αλώνια, αδόμητες παραλίες… Αυτή η διαπίστωση είναι το κύριο θέμα του ντοκιμαντέρ “Φωνή Αιγαίου” της Λυδίας Καρρά, το οποίο θα προβληθεί για πρώτη φορά στη Σαντορίνη το απόγευμα της Παρασκευής 31/5 στον κινηματογράφο Villaggio, με πρωτοβουλία της Τοπικής Επιτροπής Σαντορίνης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας.

Το ντοκιμαντέρ, που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Tαινίας για τη Φύση στο European Heritage Film Festival 2005, ανιχνεύει τις ρίζες των σημερινών εξελίξεων και πραγματεύεται τη σημασία της φύσης στη ζωή του ανθρώπου. Καταγράφεται ο λόγος μελετητών και αναμειγνύεται με τον λόγο-αντίλογο των κατοίκων, πλέκοντας το νήμα ενός πολυδιάστατου προβληματισμού.

Με την ολοκλήρωση της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα “Σαντορίνη SOS: Ευκαιρία για νέες επιλογές”, με την παρουσία της κας Λυδίας Καρρά, συντελεστών της ταινίας, τοπικών αρχών, περιβαλλοντικών οργανώσεων και κατοίκων του νησιού. Θα συζητηθούν σημαντικά θέματα, με στόχο να ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση/κινητοποίηση όλων προς την κατεύθυνση αναστροφής της υποβάθμισης του νησιού.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, από τις “Βιώσιμες Κυκλάδες”, μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες.

Παρασκευή 31/5 | Ώρα 19:00 | Κινηματογράφος Villaggio, Καμάρι | Είσοδος ελεύθερη

Το Atlantea είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη