Σαντορίνη: “Φως στην πέτρα” από τις 10/9 στο Συμπόσιον

Την έκθεση της Ευτέρπης Πλωμαρίτου με τίτλο “Φως στην πετρα” θα φιλοξενεί από τις 10/9 το Συμπόσιον Κέντρο Πολιτισμού στο Μεγαλοχώρι. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αντώνη Λειβαδάρου και περιλαμβάνει εικόνες της Σαντορίνης ιστορημένες με ζωγραφική και κολλάζ.

Η Ευτέρπη Πλωμαρίτου έζησε και εργάστηκε στη Σαντορίνη την περίοδο 2003 έως 2008 ως καθηγήτρια χορού. Αυτή είναι η τέταρτη ατομική της έκθεση, για την οποία άντλησε έμπνευση κυρίως από έργα των φωτογράφων: Μαρία Γυφτοδήμου, Απόστολος Στράντζαλης, Κατερίνα Λειβαδάρου, Δημήτρης Ταλιάνης, Robert A. McCabe, Nelly’s και Βούλα Παπαϊωάννου.

Στα κολλάζ χρησιμοποιείται χαρτί κομμένο με το χέρι σε πολύ μικρά κομμάτια. Στη μεικτή τεχνική εκτός από χαρτί χρησιμοποιείται ύφασμα και ακρυλικά χρώματα. Ειδικά στα τοπία οι χάρτινες “ψηφίδες”, με τις οποίες γίνεται η σύνθεση, προέρχονται πάντα από εικόνες άλλων τόπων από εκείνον που τελικά απεικονίζει το έργο. Τα κολλάζ είναι μοναδικά και δεν αντιγράφονται.

Τα εγκαίνια είναι προγραμματισμένα για την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 10:00 έως τις 19:00, με ελεύθερη είσοδο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη