FRAPORT: Στόχος η γρήγορη αναβάθμιση του αεροδρομίου Σαντορίνης

Επίσκεψη γνωριμίας με τον Δήμαρχο Θήρας πραγματοποιήσαν χθες, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, υψηλόβαθμα στελέχη της κοινοπραξίας FRAPORT AG-SLENTEL Ltd, στην οποία έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Σαντορίνης.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας να ενημερώνουν για τα σχέδια και τις ιδέες τους σχετικά με τη νέα εποχή στο αεροδρόμιο Σαντορίνης και να δηλώνουν ότι πρόθεσή τους είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του αεροδρομίου, η ομαλή μετάβαση στα νέα δεδομένα καθώς και η στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Εκτιμάται ότι η κοινοπραξία θα παραλάβει το αεροδρόμιο Σαντορίνης τον Νοέμβριο του 2016.

O Δήμαρχος Θήρας, κος Νίκος Ζώρζος, τόνισε ιδιαίτερα την σημαντικότητα του αεροδρομίου στην ποιοτική ανάπτυξη του νησιού, τόσο σε επίπεδο εξυπηρέτησης των τουριστών όσο και των κατοίκων του νησιού. Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση οι δύο πλευρές συμφώνησαν ως προς την καλή διάθεση συνεργασίας και διαρκούς επικοινωνίας για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών και όσο το δυνατό ταχύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα στο αεροδρόμιο Σαντορίνης.

Στη συνάντηση, εκτός από τον Δήμαρχο Θήρας κο Νίκο Ζώρζο, παραβρέθηκαν και οι κκ. Μανώλης Καραμολέγκος, πρόεδρος των Ξενοδόχων και Νίκος Νομικός, πρόεδρος του Εμπορικοεπαγγελματικού Συλλόγου. Από την Fraport AG παραβρέθηκαν ο Dr. Stefan Schulte, CEO της εταιρείας, η κα Esther Nitsche, Senior Project Manager – Head of Transition team, η κα Καλλιόπη Μεγαλομίδου, Senior Project Manager και ο κος Κώστας Παπακωνσταντίνου, Senior Business Development Manager του ομίλου Κοπελούζος (Slentel ltd).

Να σημειώσουμε ότι η κοινοπραξία το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί άτυπες συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και τους θεσμικούς φορείς των περιοχών όπου υπάρχουν τα αεροδρόμια που θα δραστηριοποιηθεί. Πριν από τη Σαντορίνη ανάλογες επισκέψεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στη Μύκονο και στην Κω.

Σημείωση σύνταξης:
Η εταιρεία Fraport AG διαχειρίζεται 10 αεροδρόμια σε ολόκληρο τον κόσμο:
– Στην Ευρώπη τα αεροδρόμια Φρανκφούρτης και Αννόβερου στη Γερμανία, Βάρνας και Μπουργκάς στη Βουλγαρία και Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας
– Στην Ασία τα αεροδρόμια Antalya στην Τουρκία, Ίντιρα Γκάντι στο Νέο Δελχί της Ινδίας και Xi’an Xianyang στην Κίνα
– Στην Αφρική το αεροδρόμιο Blaise Diagne στο Ντακάρ
– Στην Νότιο Αμερική το αεροδρόμιο Jorge Chávez στη Λίμα του Περού


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη