Φρυκτωρίες 2024, την Κυριακή 23/6 σε 14 νησιά των Κυκλάδων

Από πέντε σημεία η συμμετοχή της Σαντορίνης

Οι φρυκτωρίες ήταν ένα σύστημα οπτικής επικοινωνίας με φρυκτούς, δηλαδή φλεγόμενους πυρσούς, που χρησιμοποιήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα για τη μετάδοση μηνυμάτων σε μακρινή απόσταση, από πύργους χτισμένους σε επιλεγμένες βουνοκορφές έτσι ώστε ο ένας πύργος να είναι ορατός από τον επόμενο πύργο. Το άναμμα του πρώτου πυρσού ακολουθούσαν διαδοχικά οι υπόλοιποι φρυκτωροί, ώστε να αναμεταδοθεί η είδηση. Αυτό το σύστημα επικοινωνίας συναντάται πρώτη φορά στα ομηρικά χρόνια, όταν η άλωση της Τροίας έγινε γνωστή στις Μυκήνες μέσα σε λίγες ώρες.

Το απόγευμα της Κυριακής 23/6 στις 19:00, 14 νησιά των Κυκλάδων θα αναβιώσουν και φέτος το αρχαίο έθιμο των φρυκτωριών. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Δήμος Σίφνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, ενώ συμμετέχουν ακόμα η Ανάφη, η Άνδρος, η Κέα, η Κύθνος, η Μήλος, η Νάξος, η Πάρος, η Σαντορίνη, η Σέριφος, η Σύρος, η Τήνος και η Φολέγανδρος που θα επικοινωνήσουν μεταξύ τους στέλνοντας μήνυμα συναδέλφωσης, αναδεικνύοντας παράλληλα την κοινή πολιτιστική τους κληρονομιά.


Στη φετινή αναβίωση των Φρυκτωριών, η Σαντορίνη θα συμμετάσχει από πέντε σημεία και συγκεκριμένα από τα Καστέλια της Οίας, του Ημεροβιγλίου, του Πύργου, του Ακρωτηρίου και του Εμπορείου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη