Γαστρονομική Λέσχη αποκτά η Μύκονος

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μυκόνου, ώρα 6 το απόγευμα, δίνεται το “εναρκτήριο λάκτισμα” για τη δημιουργία στη Μύκονο, της πρώτης Γαστρονομικής Λέσχης στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση που υπογράφει ο Δημήτρης Ρουσουνέλος:

“Η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου είναι ανοικτή για όλους γιατί μας αφορά όλους. Ανοιχτή σε προτάσεις και διάλογο. Ανοιχτή σε εκδηλώσεις, σεμινάρια και γευστικά ταξίδια. Έχουμε την βαθιά επιθυμία να προσφέρουμε στο νησί και στους εαυτούς μας ό,τι καλύτερο έχει ο καθένας μας. Τις γνώσεις, την όρεξη και την καλή μας διάθεση.

Σε αυτή τη πρώτη συνάντηση καλούμε όσους βρίσκονται στο νησί, αγαπάνε το καλό φαγητό, το μυστήριο των γεύσεων και τη μαγεία της μαγειρικής. Καλούμε όμως και όσους επαγγελματίες της εστίασης (μάγειρες, εστιάτορες, ξενοδόχους, αρτοποιούς, κρεοπώλες κ.α.), παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, όσους δηλαδή ασχολούνται έστω και ερασιτεχνικά με την μεταποίηση και τυποποίηση προϊόντων.

Στόχος μας να μετρήσουμε το έχει μας, να το πάμε παραπέρα. Να το κάνουμε γνωστό σε κάθε ενδιαφερόμενο. Να προβάλλουμε και να βοηθήσουμε στην αναβάθμιση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων. Να τα φέρουμε κοντά σ’ σε ένα ευρύτερο και υποψιασμένο κοινό. Να δουλέψουμε για να αποκτήσουν τα προϊόντα ταυτότητα και αναγνωρισιμότητα. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας εντάξουν αξιοπρεπώς στον γαστρονομικό τουριστικό προορισμό των Κυκλάδων. Γιατί εκεί ανήκουμε και εκεί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλά δομημένη γευστική κουλτούρα, που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.”

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη