Γερουλάνος: Μοναδική εμπειρία το Ακρωτήρι

Από αριστερά προς τα δεξιά: Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη (Γεν. Δντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς), Παναγιώτης Χατζηδάκης (Δντής ΚΑ’ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων), Ευγενία Γατοπούλου (Γεν. Δντρια Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων) , Λίνα Μενδώνη (Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού), Παύλος Γερουλάνος (Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού), Νικόλαος Ζώρζος (Δήμαρχος Θήρας), Ηλίας Μάϊνας (Περιφερειακός Σύμβουλος)

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης, 12/4/2012, η επίσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου, στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΤ κ. Λίνα Μενδώνη και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου, ο κ. Γερουλάνος ξεναγήθηκε από τον κ. Παναγιώτη Χατζηδάκη, διευθυντή της ΚΑ’ εφορείας αρχαιοτήτων και την αρχαιολόγο κ. Μάγια Ευσταθίου στον αρχαιολογικό χώρο καθώς και στο εργαστήριο συντήρησης των τοιχογραφιών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Γερουλάνος δήλωσε: “Σήμερα ανοίγει ξανά για το κοινό ένας αρχαιολογικός χώρος παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Όσοι είχαν την τύχη να επισκεφθούν παλιότερα το Ακρωτήρι, έμειναν άναυδοι μπροστά στον πλούτο και την ομορφιά των ευρημάτων. Όσοι ήθελαν να το επισκεφθούν και δεν μπορούσαν, τώρα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στον αρχαιότερο οικισμό της Μεσογείου. Να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία, στο υπέροχο νησί της Σαντορίνης.
Όπως έχω ξαναπεί, η ασφάλεια των επισκεπτών είναι για μας απόλυτη προτεραιότητα. Δεν χωρούν βιασύνες και προχειρότητες σε τέτοια ζητήματα. Θέλαμε, πριν παραδώσουμε τον χώρο στο κοινό, να ελέγξουμε και την τελευταία λεπτομέρεια. Έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεστ που έπρεπε να γίνουν και είμαστε πλέον σε θέση να πούμε ότι οι χιλιάδες επισκέπτες του χώρου μπορούν να τον απολαύσουν άφοβα. Θέλω να ευχαριστήσω όσους δούλεψαν και βοήθησαν για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και την τοπική κοινωνία και το Δήμαρχο, κ. Ζώρζο για τη βοήθειά του στη λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου. Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πως όταν βάζουμε κοινούς στόχους και δουλεύουμε μαζί για την υλοποίησή τους, το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους.”

Η παραμονή των επιτελών του ΥΠΠΟΤ στο νησί συνεχίστηκε με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αγ. Ειρήνης στην Περίσσα και επίσκεψη στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη