Γνωρίζω τον Τόπο μου: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων – επάναληψη τον Μάιο

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φετινή σειρά επομορφωτικών σεμιναρίων που διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας και που απευθύνονται κυρίως στους εργαζόμενους «πρώτης γραμμής» δηλαδή σε όσους έρχονται σε άμεση επικοινωνία με τους επισκέπτες της Σαντορίνης.

Τα σεμινάρια, που ήταν εξάωρης διάρκειας, πραγματοποιήθηκαν τρεις φορές, 8,9 και 10 Απριλίου 2014, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΚΕΚ Γεννηματάς, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι.

Περισσότερα από 120 άτομα επιμορφώθηκαν στους τομείς της Νεότερης Τοπικής Ιστορίας και Παράδοσης, της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, των Αγροτικών Προϊόντων, γνώρισαν τις Επιχειρήσεις τυποποίησης και μεταποίησης και τον Αμπελώνα του νησιού και τα προϊόντα του, τη Γεωλογία και τα Ηφαίστεια, ενώ ενημερώθηκαν για τον Τουρισμό και την τουριστική διαχείριση στη Σαντορίνη.

Ο Δήμος Θήρας με ανακοίνωσή του ευχαριστεί ιδιαίτερα το Οινοποιείο Μπουτάρη, για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και τους εισηγητές αυτής της πρώτης φετινής σειράς σεμιναρίων και συγκεκριμένα τους:

  • Ιωάννα Βαμβακούρη, Οινολόγο οινοποιείου Σαντορίνης της Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητικής
  • Μάγια Ευσταθίου, Αρχαιολόγο (ΚΑ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού)
  • Μαργαρίτα Καραμολέγκου, Γεωπόνο
  • Μάρκο Κυριακάκη, Καθηγητή Γερμανικής Γλώσσας & Επιχειρηματία.
  • Εμμανουήλ Λιγνό, Νομικό, Δημοσιογράφο, Διευθυντή εφημερίδας “Θηραϊκά Νέα”, Ερευνητή, Ιδρυτή και Διευθυντή Λαογραφικού Μουσείου Μ.Α. Λιγνού
  • Μιχάλη Φυτίκα, Ομότιμο Καθηγητή Γεωθερμίας και Ηφαιστειολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Με δεδομένο ότι σημαντικός αριθμός εργαζομένων θα εγκατασταθεί στο νησί τον Μάιο, ο Δήμος Θήρας θα επαναλάβει το επιμορφωτικό αυτό σεμινάριο το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου 2014.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη