Γνωρίζοντας το έργο του Δημήτρη Μυταρά, το Σαββατοκύριακο στο SAF

Το εικαστικό εργαστήρι του κύκλου “Γνωρίζοντας Έλληνες ζωγράφους” αυτό το Σαββατοκύριακο (3-4/2) είναι αφιερωμένο στον Δημήτρη Μυταρά. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν σε αυτό θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εικαστικό έργο του καλλιτέχνη και να πειραματιστούν με τις γραμμές και τα χρώματα που θα τα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων μορφών εμπνευσμένων από το έργο του.

Ο Δημήτρης Μυταράς γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1934. Ήταν φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Μόραλη και τον Παπαλουκά και αργότερα δίδαξε και ο ίδιος στην ίδια σχολή. Ασχολήθηκε με τη σκηνογραφία, την ενδυματολογία, την εσωτερική διακόσμηση, ενώ φιλοτέχνησε και πολλές τοιχογραφίες.

Παράλληλα άφησε πίσω του ένα πλούσιο συγγραφικό έργο που αφορά στην τέχνη, καθώς και άρθρα και ποιήματα. Στο πλαίσιο της διδασκαλίας του στην Καλών Τεχνών εκπόνησε έρευνα σχετικά με την εννοιολογική τέχνη και τελικά σε συνεργασία με μία ομάδα φοιτητών εξέδωσε δύο βιβλία. Το 1978 μαζί με τη σύντροφό του, που είναι κι αυτή ζωγράφος, ίδρυσαν στη Χαλκίδα ένα εργαστήρι τέχνης όπου λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

[adning id="140783"]

Το πολύ χαρακτηριστικό εικαστικό στυλ του Δημήτρη Μυταρά αναδύεται μέσα από τις ελεύθερες γραμμές και τις μεγάλες χρωματικές αντιθέσεις που χρησιμοποιούσε. Η θεματολογία του αποτελείται κυρίως από ανθρώπινες, περισσότερο γυναικείες, μορφές με έντονα αποδοσμένα τα πρόσωπά τους.

Από το 2008 και μετά η υγεία του επιδεινώθηκε με τρόπο που επηρέασε σημαντικά την όρασή του και τελικά απεβίωσε το 2017 σε ηλικία 83 ετών.

Συντονίστριες εργαστηρίου: Ελένη Παλλέ, Λυδία Καραγιαννίδη

Ημέρες/ώρες εργαστηρίων:
Σάββατο 3/2: 16:00-17:30 για παιδιά Δ, Ε, Στ δημοτικού
Κυριακή 4/2: 10:30-12:00 για παιδιά Α, Β, Γ δημοτικού και 12:30-14:00 για παιδιά Δ, Ε, Στ δημοτικού

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία του γονέα στο τηλέφωνο 2286085141 Τρίτη-Κυριακή 10:00-16:00. Έως 20 παιδιά ανά τμήμα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη