Γνωρίζοντας το έργο του Γιάννη Κόττη, το Σαββατοκύριακο στο SAF

Τα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά δημοτικού επιστρέφουν αυτό το Σαββατοκύριακο (20-21/1) στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) και είναι αφιερωμένα στο έργο του εικαστικού Γιάννη Κόττη.

Ο Γιάννης Κόττης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κοκκώνι Κορινθίας. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όταν πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών όπου διδάχθηκε την τέχνη της ζωγραφικής από τους Γιάννη Μόραλη και Νίκο Νικολάου.

Η έμπνευση για το έργο του, όπως αναφέρει, ήρθε ένα μεσημέρι στο Παρίσι όταν νοστάλγησε το καλοκαιρινό φαγητό που του έφτιαχνε η μαμά του, τα γεμιστά. Έτσι ήρθαν στο μυαλό του εικόνες απ’ τα μυρωδικά, τις πιπεριές, τις τομάτες, τα κολοκυθάκια και τους ανθούς τους. Έπειτα οι μνήμες από τα καλοκαίρια στην Κορινθία τροφοδότησαν όλο του το έργο με μια χαρακτηριστική ευαισθησία, παιδικότητα και αισιοδοξία.

Ανάγλυφα έργα με μεικτές τεχνικές αναδεικνύουν χωριά, σπίτια, ποδήλατα, ζώα, ανθρώπους και μεγάλους ουρανούς που μας φέρνουν στον νου την αναγέννηση ολόκληρης της φύσης. Ο Γιάννης Κόττης μέσα από το έργο του μεταφέρει μία αίσθηση ανεμελιάς την οποία θα αναζητήσουμε κι εμείς στις συναντήσεις μας πειραματιζόμενοι με τις τεχνικές του.

Συντονίστριες εργαστηρίου: Ελένη Παλλέ, Λυδία Καραγιαννίδη

Ημέρες/ώρες εργαστηρίου:
Σάββατο 20/1 16:00-17:30 για παιδιά τάξεων Δ, Ε, Στ Δημοτικού
Κυριακή 21/1 10:30-12:00 για παιδιά τάξεων Α, Β, Γ Δημοτικού
Κυριακή 21/1 12:30-14:00 για παιδιά τάξεων Δ, Ε, Στ Δημοτικού

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία του γονέα στο τηλέφωνο 2286085141 Τετάρτη-Παρασκευή 10:00-16:00. Έως 20 παιδιά ανά τμήμα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη