Google ART Project: Η παγκόσμια τέχνη προσιτή στο κοινό

Το Art Project είναι κομμάτι της προσπάθειας της Google, να κάνει την τέχνη προσβάσιμη σε ένα ευρύτερο κοινό. Το “The Google Art Project” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2011, σε συνεργασία με 17 μουσεία παγκοσμίως προσφέροντας διαδικτυακά 1000 εκθέματα. Τον περασμένο μήνα, το Art Project επεκτάθηκε δραματικά, καθώς συνεργάζεται πλέον με 151 μουσεία σε 40 χώρες, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα σε πάνω από 30.000 έργα τέχνης να προβληθούν μέσω αυτού σε υψηλή ανάλυση.

Η ελληνική εταιρεία nomint (με γραφεία στην Αθήνα και στο Λονδίνο) δημιούργησε το προωθητικό βίντεο για το λανσάρισμα του Google Art Project, της μεγαλύτερης ψηφιακής συλλογής έργων τέχνης στον κόσμο.

«Στα τέλη Φεβρουαρίου, λίγο αφού ανοίξαμε τα γραφεία μας στο Λονδίνο, η εταιρεία ‘Across the Pond’ (ATP), η οποία ανήκει στην Google, μας προσέγγισε για να συμμετάσχουμε σε ένα διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός προωθητικού βίντεο για το Google Art Project» λέει ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, συνιδρυτής και Creative Director της NOMINT. «Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε αυτό το project. Δε σου δίνεται συχνά η ευκαιρία να εργαστείς για μια τόσο σημαντική εταιρεία και ιδιαίτερα για ένα έργο με τόσο μεγάλο αντίκτυπο στο σύγχρονο πολιτισμό. Μας δόθηκε μεγάλη δημιουργική ελευθερία σε όλα τα στάδια του έργου από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή του. Ζητούμενο ήταν να τονιστούν όλα τα διαφορετικά και πολύ συναρπαστικά χαρακτηριστικά του Google Art Project. Από τη στιγμή που κερδίσαμε το διαγωνισμό είχαμε λιγότερο από ένα μήνα για να τελειοποιήσουμε τις ιδέες μας και να δημιουργήσουμε το βίντεο. Συνεργαστήκαμε στενά με την υπέροχη ομάδα της ATP στα πλαίσια ενός πολύ αυστηρού χρονοδιαγράμματος.

Η δημιουργία του launch video για το Google Art Project ήταν μια δυνατή πρόκληση, αφού έπρεπε να λάβουμε υπόψιν μας μία σειρά από διαφορετικές και πάρα πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές και να τις παρουσιάσουμε με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Η νέα εμπειρία του Street View, η τεχνολογία Gigapixel, η τεράστια ποικιλία χιλιάδων έργων τέχνης από όλον τον κόσμο, οι προσωπικές πινακοθήκες καθώς και οι νέες δυνατότητες sharing στα social media. Αποφασίσαμε να συνδυάσουμε τις δύο πιο ενδιαφέρουσες, κατά την άποψή μας, πτυχές του Art Project: το μοναδικό χαρακτήρα αυτής της εμπειρίας να σε απορροφά στον κόσμο της τέχνης και την εκπληκτική εφαρμογή που σου δίνει τη δυνατότητα να μελετήσεις μία σειρά από έργα τέχνης σε τρομερή λεπτομέρεια. Το Google Art Project σε απορροφά στον μαγικό κόσμο της τέχνης και αυτό ακριβώς θέλαμε να εκφράσουμε μέσω του βίντεο».

Πηγή: http://www.designmag.gr

Επισκεφθείτε το Google Art Project τη μεγαλύτερη ψηφιακή συλλογή έργων τέχνης στον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για τη nomint στη διεύθυνση www.nomint.gr

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη