Χαράλαμπος Ρούσσος: Δεν μπορώ να εκπροσωπώ πράγματα που δεν πιστεύω – Να γίνει αντιληπτός ο ρόλος του καθενός

Χαράλαμος Ρούσσος

Λόγους αρχής επικαλείται ο ιατρός, καθηγητής και ακαδημαϊκός κ. Χαράλαμπος Ρούσσος και δεν αποδέχεται να είναι πλέον εκπρόσωπος του Δήμου Θήρας για τα θέματα του νέου Νοσοκομείου.

Στη σχετική επιστολή του, προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει ότι δεν είναι σύμφωνος με την άποψη περί “Δημόσιου Νοσοκομείου” που υποστηρίζει η εκκλησία, η συμπολίτευση, η αντιπολίτευση και η ομάδα στήριξης-αγώνα. Γράφει συγκεκριμένα:

Εγώ δεν πιστεύω, με τις υπάρχουσες συγκυρίες και ιστορικά δεδομένα, ότι αυτή είναι η ορθή λύση για να πραγματοποιηθεί το όραμα που είχα-είχαμε, όσοι σχεδιάσαμε αρχιτεκτονικά και λειτουργικά το Νοσοκομείο.  Επαναλαμβάνω, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, όχι Κέντρο Υγείας, όχι διαγνωστικό πολυ-ιατρείο.”

Σχετικά με το εκτιμώμενο λειτουργικό κόστος του νέου Νοσοκομείου ο κ. Ρούσσος επικαλείται την εκτίμηση πέντε ειδικών (μεταξύ των οποίων και του αείμνηστου Αντώνη Κονταράτου) και σημειώνει ότι θα ανέρχεται ετησίως σε 6.000.000 €, για λειτουργία του 50% της δυναμικότητος του και άνω των 10.000.000 €, για πλήρη λειτουργία.

Αναφερόμενος στην ιδέα του αμιγώς Δημόσιου Νοσοκομείου αναφέρει χαρακτηριστικά “Η ιδέα του αμιγώς δημοσίου, έχει απορριφθεί εξ αρχής, διότι θα ήταν μία χρεοκοπημένη προσπάθεια, όπου για ένα τέτοιο “διαμάντι”, κατά τα “ειωθότα” στο τόπο μας, τα μεν κόμματα θα το θεωρούσαν λάφυρό τους, οι δε συνδικαλιστές τιμάριο τους.”

Σχετικά με τη δική του θέση, στη συγκεκριμένη συγκυρία, ο κ. Ρούσσος υπογραμμίζει ότι συμπίπτει με αυτή του Υπουργείου, δηλαδή:

“Ανάθεση του εγχειρήματος με τη νομοθεσία του ΣΔΙΤ σε ιδιώτη (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (μέθοδος εφαρμοζόμενη ευρέως σε κατασκευαστικά έργα). Ένας ιδιώτης με εμπειρία και γνώση, ο οποίος θα οργανώσει και θα λειτουργήσει (ανεξάρτητα από το ήδη υπάρχον κέντρο υγείας) βαθμιαία όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου, όπως προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του. Ο Θηραίος θα λαμβάνει νοσηλευτική φροντίδα, όπως και σε κάθε δημόσιο Νοσοκομείο. Ειδικοί δε νομικοί, τόσον του κράτους όσον και των Θηραίων, θα συνθέσουν το νομικό πλαίσιο, μεταξύ των οποίων και ο διαπρεπής καθηγητής κος Γεωργιάδης.”

Σε άλλο σημείο της επιστολής του, επικαλούμενος τις γνώσεις και την εμπειρία του, ξεκαθαρίζει με σαφήνεια:

“Για ένα τέτοιο εγχείρημα, χρειάζεται κάποιος που να ξέρει να εισπράττει για να επενδύει. Θεωρώ ότι κράτος, δήμος, σύλλογοι, εκκλησιά κλπ. είναι ανεπαρκείς για ένα τέτοιο έργο που απαιτεί άριστες υπηρεσίες υγείας, εξ ορισμού πολυέξοδες.”

Στο τέλος της επιστολής του, που υπενθυμίζουμε ότι απευθύνεται στον Δήμαρχο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Ρούσσος είναι περισσότερο από σαφής:

“Πιστεύω, είναι μεγάλη και καίρια η ευθύνη σας. Οφείλετε, νομίζω με βάση την γνώση και εμπειρία σας στα θέματα υπηρεσιών Υγείας, να γίνει αντιληπτός ο ρόλος του κάθε ενός. Έτσι θα γίνει κατανοητό, εάν έχετε το ψυχικό σθένος, τη συλλογική σοφία και  το ηθικό δικαίωμα να δεχθείτε ή να αρνηθείτε την πρόταση του Υπουργείου.”

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη