Ηφαίστεια 2024, τον Σεπτέμβριο στη Σαντορίνη

Οι ημερομηνίες για τα επόμενα χρόνια

Το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου καθιερώνεται ξανά ως το ετήσιο ραντεβού για τα “Ηφαίστεια”, την εικονική αναπαράσταση της ηφαιστειακής έκρηξης με εντυπωσιακές ρίψεις πυροτεχνημάτων από τη Νέα Καμένη, που κάθε χρόνο στρέφει τα μάτια χιλιάδων επισκεπτών προς το ηφαίστειο. Ο θεσμός των “Ηφαιστείων” πραγματοποιείται στη Σαντορίνη για περισσότερα από 30 χρόνια, με σκοπό να υπενθυμίσει στους κατοίκους τη γεωλογική δύναμη που δημιούργησε αυτήν τη μοναδική γεωμορφία του νησιού, αλλά και να χαρίσει στους επισκέπτες της μία μοναδική εμπειρία εικονικής παρακολούθησης ιστορικών γεγονότων του προορισμού που επέλεξαν να επισκεφθούν.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από τη ΓΕΩΘΗΡΑ, τα Ηφαίστεια 2024 θα πραγματοποιηθούν στις 21 Σεπτεμβρίου. Η αναπαράσταση θα ξεκινήσει με τη δύση του ηλίου και θα είναι ορατή για το κοινό από όλη την καλντέρα, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα για τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες της Σαντορίνης και της Θηρασιάς.

Για πολλά χρόνια μέχρι το 2015, τα Ηφαίστεια γίνονταν Κυριακή βράδυ στα τέλη Αυγούστου. Το 2015 η τότε Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Θήρας αποφάσισε τη μετακίνηση της εκδήλωσης για τα επόμενα χρόνια το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, με στόχο την αποσυμφόρηση του Αυγούστου και την ενίσχυση του Σεπτεμβρίου, στη λογική της επέκτασης της τουριστικής περιόδου, σε μια περίοδο που επιπλέον βολεύει και τους επισκέπτες από την Ελλάδα να έρθουν για ένα Σαββατοκύριακο στη Σαντορίνη. Έτσι, από το 2016 ως το 2019 η ημερομηνία των Ηφαιστείων ήταν συγκεκριμένη και έγκαιρα γνωστή.

Μεσολάβησαν δύο χρόνια παύσης λόγω της πανδημίας και όταν πια το 2022, επί της επόμενης Δημοτικής Αρχής, τα Ηφαίστεια επέστρεψαν, η ημερομηνία τους -χωρίς να συνεχιστεί ο κανόνας του τρίτου Σαββάτου του Σεπτεμβρίου- είχε γίνει γνωστή λίγο καιρό πριν την εκδήλωση, πολύ αργά για να είναι ο λόγος για τον οποίο θα αποφάσιζε κάποιος από το εξωτερικό να έρθει στη Σαντορίνη. Το ίδιο έγινε και το 2023.

Με την εκ νέου αλλαγή της δημοτικής αρχής, η ΓΕΩΘΗΡΑ γνωστοποίησε σήμερα την απόφασή της, για όσο διαρκεί η τρέχουσα δημοτική περίοδος, να τηρηθεί ο κανόνας του τρίτου Σαββάτου του Σεπτεμβρίου ως σταθερή ημερομηνία διοργάνωσης των Ηφαιστείων, συμβάλλοντας στην παράταση της τουριστικής περιόδου.

Με αυτό το δεδομένο, θα μπορεί να γίνει έγκαιρος προγραμματισμός για τα επόμενα χρόνια και τα Ηφαίστεια θα μπορούν να αξιοποιηθούν ως ένα μέγα-γεγονός που θα προσελκύει κόσμο.

Τα Ηφαίστεια μέχρι το 2028 θα γίνουν ως εξής:

  • Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
  • Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025
  • Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026
  • Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2027
  • Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2028

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη