Χωρίς αφίσες η προεκλογική εκστρατεία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 9/5/2014 με θέμα τον καθορισμό των χώρων οι οποίοι θα διατίθενται στις δημοτικές παρατάξεις για την προεκλογική τους προβολή. Στη συνεδρίαση δεν συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη τοποθετηθούν αφίσες από τα κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις για τη προεκλογική τους προβολή εν όψει των προσεχών εκλογών καθώς επίσης και να μην τοποθετηθούν περίπτερα – τραπέζια σε σημεία του Δήμου εκτός από το Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσαριάς.

Σχετικά με τους κλειστούς και υπαίθριους χώρους του Δήμου όπου θα μπορούν οι υποψήφιοι να εκφωνήσουν τους προεκλογικούς τους λόγους, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι οι χώροι αυτοί είναι το ΚΕΠ της Θηρασίας, το Κλειστό Γυμναστήριο και η Πλατεία Εμπορείου. Η σειρά της προτεραιότητας θα καθορίζεται από το χρόνο που οι υποψήφιοι θα καταθέτουν το σχετικό τους αίτημα στο Δήμο Θήρας.

Στο μεταξύ την έντονη διαφωνία του στη μη τοποθέτηση αφισών εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός της “Λαϊκής Συσπέιρωσης Θήρας” δηλώνοντας ότι “δεν πειθαρχεί σε καμία απαγόρευση και καλεί και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να κάνουν το ίδιο”. Δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης εδώ: laiki_syspeirosi_2014 diaparataxiakh

Για τα παραπάνω θέματα το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδόσει σχετική απόφαση με τίτλο:
“Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των δημοτικών και περιφε ρειακών εκλογών, στους συνδυασμούς των υποψηφίων, για την προβολή τους καθώς και άλλων λεπτομερειών” την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ: FEK_649_17mar14 .

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη