21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χωρίς πλοίο τις Κυριακές από Πειραιά

Share

Blue Star Naxos
Blue Star Naxos

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση η Σαντορίνη τις Κυριακές από Πειραιά ενώ εκτελείται κανονικά το απογευματινό δρομολόγιο της Blue Star από Σαντορίνη προς Πειραιά καθώς το πλοίο που φθάνει το Σάββατο το μεσημέρι μένει στο νησί κια φεύγει την επόμενη μέρα.  Η Blue Star Ferries αναμένεται να επαναφέρει το κυριακάτικο δρομολόγιο από τις 8 Απριλίου 2012. Στο μεταξύ από 1η Απριλίου αναμένεται να επαναδρομολογηθεί το νεότευκτο Blue Star Delos και να αντικαταστήσει το Blue Star Naxos που σήμερα εκτελεί τα δρομολόγια.

Γεγονός είναι ότι η οικονομική κατάσταση των εταρειών που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοΐα χειροτερεύει διαρκώς. Σύμφωνα με άρθρο που δημιοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση  “The SeaNation” το 2009 οι ζημιές των ακτοπλοϊκών εταιρειών έφτασαν τα 215 εκατ.  Ευρώ και το 2010 αυξήθηκαν στα 345 εκατ. Ευρώ.  Για το 2011 η ζημιές για τους τρεις μεγάλους ομίλους ανήλθαν, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΕΝ,  στα 180 εκατ. ενώ για όλο τον κλάδο φτάνουν τα 380 εκατ. ευρώ.

Στο ίδιο άρθρο σημειώνεται ότι “πολλές εταιρείες προτίθενται να προχωρήσουν στην πώληση μέρους του στόλου τους προκειμένου να περιορίσουν τις ζημιές τους” και στη συνέχεια αναφέρει:

“Μερικοί από τους παράγοντες που συντελούν σ’ αυτή την κατάσταση αναφέρονται παρακάτω. Αρχικά, τα καύσιμα συνεχίζουν την τρελή ανοδική τους πορεία με αποτέλεσμα να κρίνεται ασύμφορη η δρομολόγηση όχι μόνο των ταχυπλόων, αλλά πλέον και των σύγχρονων συμβατικών πλοίων.

Επιπρόσθετα, το μεταφορικό έργο των εταιρειών μειώνεται καθώς πολύς κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα πλέον να ταξιδέψει ενώ οι μεταφορικές εταιρείες δεν πληρώνουν τοις μετρητοίς. Παράλληλα, οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες χρηματοδότησης.

Όλα αυτά έχουν άμεσες συνέπειες στη ρευστότητα των εταιρειών και το βασικό ερώτημα είναι: Ποιος θα έχει χρήματα να ταξιδέψει φέτος το καλοκαίρι;.”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη