Skytrax World Airlines Awards 2023: Η Aegean σταθερά “Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Eυρώπη”

Για 12η συνεχή χρονιά και 13η συνολικά ανακηρύσσεται πρώτη στις προτιμήσεις των επιβατών

Tον τίτλο της “Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας στην Eυρώπη” απέσπασε για 12η συνεχή χρονιά και 13η συνολικά η Aegean στα Skytrax World Airline Awards 2023, βραβεία που συχνά αναφέρονται ως τα “Όσκαρ του κλάδου των αερομεταφορών” και που αποτελούν παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την αριστεία των αεροπορικών εταιρειών. Επίσης, έλαβε και τη 2η θέση στην κατηγορία της “Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας Παγκοσμίως”, ενώ συνέχισε να βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη για το πλήρωμα καμπίνας της, κατακτώντας την 4η θέση στη σχετική κατηγορία.

Τα βραβεία ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του εντυπωσιακού Paris Air Show.

Η διαδικασία αξιολόγησης για τα βραβεία World Airline Awards 2023 βασίστηκε στην αποτίμηση της πραγματικής ταξιδιωτικής εμπειρίας για το διάστημα Σεπτεμβρίου 2022-Μαΐου 2023 και αντανακλά αποκλειστικά την άποψη των ίδιων των επιβατών, στην οποία καταμετρήθηκαν 20,23 εκατ. συμμετοχές, 100 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Η κα Στέλλα Δημαράκη, Group Treasurer & εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Aegean και η κα Μαρίνα Σπυριδάκη, Corporate Affairs Manager της Aegean κατά την παραλαβή του βραβείου

Η πρώτη 10άδα για τις καλύτερες περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης έχει ως εξής:

  1. Aegean Airlines
  2. Air Dolomiti
  3. Air Serbia
  4. Air malta
  5. Air Nostrum (Iberia Regional)
  6. CSA Czech Airlines
  7. Luxair
  8. Eastern Airways
  9. Cyprus Airways
  10. Olympic Air
Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στην παγκόσμια κατάταξη για τις καλύτερες περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες, η Aegean παρέμεινε στη 2η θέση, όπως και πέρυσι:

  1. Bangkok Airways
  2. Aegean Airlines
  3. STARLUX Airlines
  4. Azul Brazilian
  5. Azerbaijan Airlines
  6. Alaska Airlines
  7. Royal Air Maroc
  8. jetBlue Airways
  9. Rex Airlines
  10. WestJet

Επίσης, η κατάταξη για το καλύτερο πλήρωμα καμπίνας στην Ευρώπη έχει ως εξής:

  1. Austria Airlines
  2. Air France
  3. Swiss International Air Lines
  4. Aegean Airlines
  5. British Airways
  6. Virgin Atlantic
  7. Finnair
  8. Iberia
  9. KLM Royal Dutch Airlines
  10. Turkish Airlines

Επίσης, στον κατάλογο με τις 100 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, η Aegean βρίσκεται στην 36η θέση (από την 28η πέρσι). Στην κορυφή ανέβηκε η Singapore Airlines, ενώ στη δεύτερη θέση υποχώρησε η Qatar Airways. Η πρώτη δεκάδα διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Singapore Airlines
  2. Qatar Airways
  3. ANA All Nippon Airways
  4. Emirates
  5. Japan Airlines
  6. Turkish Airlines
  7. Air France
  8. Cathay Pacific Airways
  9. EVA Air
  10. Korean Air

Σχολιάζοντας τη βράβευση της Aegean, ο Edward Plaisted, CEO της Skytrax, δήλωσε: “Η Aegean συνεχίζει να παρουσιάζει μια μοναδική συνέπεια στις διακρίσεις της στα βραβεία, και αυτή η συνεχής αναγνώριση από τους επιβάτες της ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για 12η συνεχή φορά και 13η συνολικά είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για τη διοίκηση και το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας”.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης δήλωσε: “Είμαστε πολύ περήφανοι, που κατακτήσαμε τον τίτλο της “Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας στην Ευρώπη”, για 12η φορά. Μια αναγνώριση που δεν θα μπορούσε παρά να αυξάνει την ευθύνη μας απέναντι στους επιβάτες μας. Η επιτυχία μας οφείλεται στο πάθος και την προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά από την ομάδα μας, η οποία κάθε χρόνο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, προσφέροντας μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία στους επιβάτες που μας επιλέγουν. Αλλά, οφείλεται, φυσικά, και στην εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των επιβατών μας, των οποίων η ακλόνητη υποστήριξη υπήρξε πάντα ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας μας. Τους ευχαριστούμε που επέλεξαν και επιλέγουν την Aegean. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο να ανεβάζουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα, να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας και να καινοτομούμε, για να ανταποκρινόμαστε στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες των επιβατών μας”.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη