Πλησιάζει με ταχύτητα η εποχή που τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης θα είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής. Σύμφωνα με το Business Insider Intelligence το 2025 θα κυκλοφορούν στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα αυτόνομης ή ημιαυτόνομης οδήγησης.

Πολύ πρόσφατα το BMW Group, η Intel and η Mobileye ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου η αυτόνομη οδήγηση να γίνει γρήγορα πραγματικότητα. Οι τρεις αυτές μεγάλες εταιρείες, από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, των υπολογιστών, της εικονικής περιήγησης και της εκμάθησης μηχανών σχεδιάζουν να δημιουργήσουν συστήματα που θα δώσουν τη δυνατότητα τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης να βρίσκονται σε μαζική παραγωγή μέχρι το 2021, δηλαδή μόλις σε τέσσερα χρόνια από σήμερα. Στη σύμπραξη αυτή προσχώρησε ήδη η Fiat Chrysler και μια σειρά ακόμα εταιρείες.

Διαφήμιση


Οι εξελίξεις αυτές βέβαια θα συνοδευτούν και από μεγαλύτερες ταχύτητες στη μεταφορά δεδομένων, προσαρμογές στα οδικά δίκτυα κλπ. Σημαντικός πράγοντας είναι και η αντιμετώπιση των ανθρώπων στα “αυτοκίνητα χωρίς οδηγό” κάτι που είναι από τώρα αντικείμενο συστηματικής έρευνας. Και αυτό αφορά τόσο στους οδηγούς “κανονικών αυτοκινήτων” και τους πεζούς όσο και σε αυτούς που θα επιβαίνουν σε αυτά.

Διαφήμιση


Δείτε στη συνέχεια video αυτόνομης οδήγησης αυτοκινήτου Tesla που ήδη βρίσκεται σε παραγωγή.

Print Friendly, PDF & Email