Η απειλή του mobile malware – Καμπάνια ενημέρωσης και προστασίας

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μήνα για την Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και ως επικεφαλής του Κύκλου Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης – EMPACT, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για Εγκλήματα στον Κυβερνοχώρο [European Cybercrime Centre – EC3] της EUROPOL, έχει ξεκινήσει εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης σχετικά με κακόβουλο λογισμικό που προσβάλλει φορητές συσκευές (mobile malware).

Οι φορητές συσκευές (smartphones και tablets) έχουν ανατικαταστήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους προσωπικούς υπολογιστές, τόσο στο σπίτι, όσο και στους χώρους εργασίας. Οι απειλές για αυτές τις συσκευές είναι ίδιες με αυτές των σταθερών υπολογιστών και των laptops, ή ίσως και ακόμα σοβαρότερες. Ο όρος mobile malware αναφέρεται σε κακόβουλο λογισμικό που είναι σχεδιασμένο για να προσβάλλει τέτοιες συσκευές, κάτι που επηρεάζει άμεσα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της καθημερινοτητάς μας

Εξαιτίας των κακόβουλων λογισμικών, οι χρήστες κινδυνεύουν:

  • με απώλεια προσωπικών πληροφοριών και χρημάτων,
  • με «κλοπή» της ψηφιακής ταυτότητάς τους,
  • με διαρροή επαγγελματικών δεδομένων και
  • απώλεια όλων των αποθηκευμένων δεδομένων μιας συσκευής, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών φωτογραφιών, επαφών και e-mails, σε περίπτωση που αυτή σταματήσει να λειτουργεί.

Σε ειδικά διαμορφωμένο ιστότοπο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αναρτηθεί σχετικό υλικό, με σκοπό την αναλυτική ενημέρωση πολιτών και επαγγελματιών για τις υφιστάμενες απειλές σε σχέση με το mobile malware, καθώς και για τους τρόπους προστασίας από τις διάφορες μορφές του.

Μέσα από βίντεο, φυλλάδια και διαγράμματα, επιδιώκεται η επίτευξη στο μέγιστο δυνατό εύρος ενημέρωσης του κοινού που περιηγείται στο διαδίκτυο μέσα από φορητές συσκευές, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την αποφυγή απώλειας χρημάτων και της διαρροής – υποκλοπής προσωπικών ή/και επαγγελματικών δεδομένων.

Αναλυτικές πληροφορίες και συμβουλές προστασίας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη