Η δράση eTwinning έφερε κοντά τη Σαντορίνη και την Κάλυμνο

emporeio_kalymnos2Τους μαθητές της ΣΤ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου υποδέχτηκαν πριν λίγες ημέρες στη Σαντορίνη οι μαθητές της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου. Η εκπαιδευτική εκδρομή στη Σαντορίνη έγινε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning, μέσω της οποία σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Φέτος μάλιστα για πρώτη χρονιά η δράση στήριζε τη συνεργασία σχολείων της ίδιας χώρας.

Καθ’ όλη τη σχολική χρονιά που πέρασε, οι μαθητές από το Εμπορείο συνεργάστηκαν με τους μαθητές από την Κάλυμνο αναπτύσσοντας από κοινού το Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Μες του Αιγαίου τα νερά-Ταξίδι στο Αιγαίο», κάνοντας δράσεις προκειμένου να γνωρίσουν έναν τόπο διαφορετικό και τόσο όμοιο ταυτόχρονα. Οι μαθητές αντάλλαξαν παραδοσιακά προϊόντα, συνταγές, ήθη, έθιμα, φωτογραφίες και ζωγραφιές προσπαθώντας να παρουσιάσουν το νησί τους αλλά και να γνωρίσουν το άλλο νησί συνεργασίας.

Μέσα από πολλές δράσεις που πραγματοποίησαν οι γονείς και οι μαθητές του μικρού σχολείου της Καλύμνου, κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα και η παρουσίαση του Πολιτιστικού Προγράμματος να γίνει από κοινού με το Δημοτικό Σχολείου του Εμπορείου Θήρας.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς βρέθηκαν το Σάββατο 6 Ιουνίου στη Σαντορίνη και σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου Θήρας οι μαθητές γνωρίστηκαν από κοντά και η ατμόσφαιρα γέμισε από μελωδίες, γεύσεις και εικόνες των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Μικροί και μεγάλοι ενθουσιάστηκαν και συγκινήθηκαν από τη θερμή υποδοχή των μαθητών και τη ζεστή ατμόσφαιρα της γνωριμίας και της παρουσίασης των δύο τόπων.

emporeio_kalymnos3Η εκδρομή στη Σαντορίνη συνεχίστηκε με επίσκεψη στο ηφαίστειο και την πρόσβαση με τελεφερίκ στην πόλη των Φηρών. Την Κυριακή 7 Ιουνίου οι μαθητές επισκέφτηκαν την προϊστορική πόλη του Ακρωτηρίου καθώς και παραδοσιακό οινοποιείο όπου παρακολούθησαν τον τρόπο παρασκευής του κρασιού. Η ολοκλήρωση της εκδρομής έγινε με βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό της Οίας.

Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς των δύο σχολείων έγιναν λοιπόν οι δημιουργοί μιας πολύτιμης εμπειρίας και μιας υπέροχης συνεργασίας ανταλλαγής πολιτισμών. Εικόνες, χρώματα, γεύσεις, μελωδίες και αρώματα ταξίδεψαν από την Κάλυμνο στη Σαντορίνη και πάλι πίσω δίνοντας την υπόσχεση πως το ταξίδι αυτό μόλις ξεκινά!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη