Η Ελλάδα πάει Βραζιλία

Χρυσή ισοπαλία με σκορ 1-1 πέτυχε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στο Βουκουρέστι απέναντι στη Ρουμανία, παίρνοντας το εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία, σε συνδυασμό με το 3-1 που είχε πετύχει εντός έδρας την προηγούμενη εβδομάδα.

Είναι η τρίτη φορά που η Ελλάδα προκρίνεται στην τελική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Έχει προηγηθεί η συμμετοχή μας στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994, με απολογισμό τρεις ήττες απέναντι σε Αργεντινή, Νιγηρία και Βουλγαρία, και η συμμετοχή της στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010, όπου σημείωσε δύο ήττες απέναντι σε Ν. Κορέα και Αργεντινή και μία νίκη απέναντι στη Νιγηρία.

Το 20ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου ή αλλιώς Μουντιάλ, θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουλίου 2014. Στην τελική φάση του Μουντιάλ προκρίνονται 32 χώρες που θα χωριστούν σε 8 ομίλους και τα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν σε 12 πόλεις της Βραζιλίας.

Και μερικά στατιστικά:
– Είναι η δεύτερη φορά που η Βραζιλία θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, με πρώτη αυτή του 1950. Δύο φορές έχουν επίσης διοργανώσει Μουντιάλ το Μεξικό, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

– Η τελευταία φορά που φιλοξενήθηκε Μουντιάλ σε χώρα της Ν. Αμερικής ήταν το 1978 με διοργανώτρια τη Βραζιλία.

– Για πρώτη φορά δύο συνεχόμενα Μουντιάλ φιλοξενούνται εκτός Ευρώπης και μάλιστα σε χώρες του νότιου ημισφαιρίου, καθώς το προηγούμενο Μουντιάλ του 2010 έγινε στη Νότια Αφρική.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη