Η γαστρονομία του Αιγαίου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ευρωπαϊκών ΜΜΕ

Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια δείπνου με δημοσιογράφους διεθνών ΜΜΕ

Η ανάδειξη της Aegean Cuisine ως βασικό στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, ήταν ο σκοπός της εκδήλωσης που οργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο φημισμένο ελληνικό εστιατόριο “Μανδραγόρας”, στο Βερολίνο, το βράδυ της Τετάρτης 9/3, όπου ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δεξιώθηκε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού, σε ευρωπαϊκά και διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, παρόντος του Έλληνα πρέσβυ στη Γερμανία κ. Θεόδωρου Δασκαρόλη.

Στην εκδήλωση, η παρουσίαση του τουριστικού προορισμού της Περιφέρειας συνοδεύτηκε από γεύσεις του Αιγαίου, τοπικά προϊόντα και την Aegean Cuisine, με τους δημοσιογράφους των διεθνών ΜΜΕ να βιώνουν την εμπειρία της γνωριμίας με τον τουριστικό προορισμό, μέσα από την γαστρονομία του και τους γευστικούς θησαυρούς του πρωτογενούς τομέα των νησιών μας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προβολή και στήριξη των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων τοπικής παραγωγής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και η ανάδειξή τους ως αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής ταυτότητας και του ιδιαίτερου χαρακτήρα κάθε νησιού, ώστε η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα να καταστούν σταδιακά βασικό κριτήριο επιλογής του τουριστικού προορισμού, αφού πέρα από εμπειρία διακοπών, προσφέρει και μοναδικές εμπειρίες γεύσης στους επισκέπτες του.

“Με την κουζίνα του Αιγαίου να αποτελεί αιχμή του δόρατος και συγκριτικό πλεονέκτημα των νησιών μας, τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία τους συμπληρώνουν ιδανικά την τουριστική ταυτότητα του προορισμού του Νοτίου Αιγαίου, με τρόπο που να απαντά και στο διαχρονικό στοίχημα της διασύνδεσης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα” αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη