Η κατανομή της κρουαζιέρας στο Νότιο Αιγαίο | Στοιχεία 2014-2017

Δώδεκα προορισμοί στο Νότιο Αιγαίο, οκτώ από τις Κυκλάδες και τέσσερις από τα Δωδεκάνησα μοιράζονται τα τελευταία χρόνια την πίτα της κρουαζιέρας στην περιοχή. Η Μύκονος και η Σαντορίνη στις Κυκλάδες και η Ρόδος με την Πάτμο από τα Δωδεκάνησα είναι οι μεγάλοι παίκτες της κρουαζιέρας στο Νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ένωση Λιμένων Ελλάδας για τις αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων και τις αφίξεις επιβατών στα επιμέρους νησιά από το 2014 έως και το 2017, τα δύο τελευταία χρόνια η Μύκονος είχε περισσότερες αφίξεις πλοίων απ’ ότι η Σαντορίνη (το 2016 είχε 596 έναντι 572 και το 2017 είχε 501 έναντι 406), ενώ το 2017 πέρασε μπροστά και στον αριθμό των επισκεπτών. Τρίτη δύναμη στις Κυκλάδες είναι η Σύρος που το 2017 είχε 75 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων. Τους προορισμούς κρουαζιέρας στις Κυκλάδες συμπληρώνουν η Μήλος, η Ίος, η Νάξος, η Πάρος και η Άνδρος.

Στα Δωδεκάνησα, η Ρόδος είναι σταθερα πρώτος προορισμός και με διαφορά από τη δεύτερη Πάτμο, ενώ πολύ μικρότερο μερίδιο στην πίτα της κρουαζιέρας αναλογεί σε Κω και Σύμη.

Αναλυτικά τα στοιχεία στον πίνακα που ακολουθεί:
[adning id="140783"]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη