Η μελέτη για την επεξεργασία και αξιοποίηση των απορριμμάτων στη Σαντορίνη

Η μελέτη σκοπιμότητας, που συντάχθηκε από τους συμβούλους περιβάλλοντος “Ι. Φρατζής & Συνεργάτες”, για την επεξεργασία και αξιοποίηση των απορριμμάτων στη Σαντορίνη, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στις 27/11/2011 στο Μπελλώνειο στα Φηρά. Η κομποστοποίηση με την παράλληλη ανάκτηση υλικών προτείνεται ως η πλέον συμφέρουσα λύση.

Δείτε την πλήρη παρουσίαση εδώ (αρχείο .ppt)

Στο μεταξύ οι ημέρες περνούν και πλησιάζουμε στην καθοριστική ημερομηνία της 13 Δεκεμβρίου 2012 οπότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή πρότασης, προκειµένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων της Σαντορίνης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013” του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εάν αυτό δεν επιτευχθεί και με τα πρόστιμα να επικρέμονται επί των κεφαλών μας, η αμέσως επόμενη λύση που είναι ορατή, είναι η λεγόμενη ΣΔΙΤ (Συνδιαχείριση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), δηλαδή η ανάθεση σε ιδιωτικό φορέα του θέματος της δημιουργιας ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων), με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη