“Η μουσική δεν έχει φραγμούς” το Σαββατοκύριακο στο SAF

Με το εργαστήρι “Η μουσική δεν έχει φραγμούς και είναι μια γλώσσα που όλοι μπορούμε να μιλήσουμε” συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο 25-26/11 τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης (SAF), στη Βλυχάδα.

Το εργαστήριο του Σαββάτου απευθύνεται σε ενήλικες και σε εκπαιδευτικούς, ενώ της Κυριακής σε παιδιά δημοτικού και εφήβους. Για τη συμμετοχή σε αυτά δεν απαιτούνται πρότερες γνώσεις μουσικής. Καλό είναι οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και αν επιθυμούν να φέρουν κάποιο μικρό οργανάκι.

Όσοι πάρουν μέρος στο εργαστήριο του Σαββάτου θα προσπαθήσουν, παίζοντας, να ανακαλύψουν τις ιδιότητες της μουσικής και να οδηγηθούν σε μονοπάτια που οδηγούν στην έκφραση και την επικοινωνία. Η ενεργητική συμμετοχή, η επιλογή των μουσικών οργάνων, ο συντονισμός μεταξύ των μελών της ομάδας θα αναδείξουν ανεξερεύνητες συναισθηματικές καταστάσεις και ποικιλόμορφους τρόπους επικοινωνίας.

Οι μικρότεροι συμμετέχοντες του εργαστηρίου της Κυριακής θα μάθουν ότι “Παίζω μουσική” σημαίνει κάτι πολύ παραπάνω από μία απασχόληση με τους ήχους. Σημαίνει εξερευνώ, ανακαλύπτω, ακούω, μοιράζομαι, συγκεντρώνομαι, συντονίζω και συντονίζομαι, χορεύω με τους ήχους και κατευθύνω το σώμα μου, εκφράζω και εκφράζομαι, σέβομαι και προτείνω, χαίρομαι και τραγουδάω τη λύπη μου, μιλώ μια γλώσσα που όλοι μπορούν να καταλάβουν αλλά που ταυτόχρονα είναι και μυστική.

[adning id="140783"]

Τα δύο εργαστήρια θα διεξαχθούν σε τέσσερις ενότητες:
1) Τα μουσικά όργανα. Εξερευνούμε και παίζουμε με τα μουσικά όργανα.
2) Το σώμα και η φωνή. Εξερευνούμε και παίζουμε μουσική με το σώμα και τη φωνή.
3) Τα αντικείμενα. Εξερευνούμε και παίζουμε με τυχαία αντικείμενα.
4) Μια μικρή, μεγάλη σύνθεση. Δημιουργούμε τη δική μας σύνθεση με όργανα, φωνή σώμα, αντικείμενα.

Ο κύκλος των εργαστηρίων θα συνεχιστεί και ολοκληρωθεί την άνοιξη (10-11 Φεβρουαρίου, 3-4 Μαρτίου, 31 Μαρτίου -1 Απριλίου)

Ημέρες και ώρες εργαστηρίων:
Για ενήλικες και εκπαιδευτικούς: Σάββατο 25/11 17:00-19:00 | Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ
Για παιδιά δημοτικού: Κυριακή 26/11 10:30-12:00 | Δωρεάν συμμετοχή
Για εφήβους: Κυριακή 26/11 12:30-14:00 | Δωρεάν συμμετοχή

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Μιχάλης Τόμπλε

Καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε τάξη είναι περιορισμένος, χρειάζεται έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης. Τηλ. 2286085141, Τετάρτη έως Κυριακή 10:00-16:00.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη