Η Οινοποιία Γαβαλά για τον τρύγο του 2024

Ως μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις χαρακτηρίζει τη φετινή η Οινοποιία Γαβαλα, σταχυολογώντας τα βασικά συμπεράσματα από τον τρύγο του 2024, ενώ δεν παραλείπει να εκφράσει την αγωνία της για το μέλλον το ιστορικού σαντορινιού αμπελώνα.

“Η πορεία προς την φετινή εσοδεία ήταν γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Το οινοποιείο μας αντιμετώπισε όπως και οι υπόλοιποι παραγωγοί έναν από τους πιο πρώιμους τρύγος των τελευταίων ετών, ξεκινώντας στις 28 Ιουλίου και ολοκληρώνοντας στις 19 Αυγούστου. Η χρονιά είχε έλλειψη βροχών, υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους, που οδήγησαν σε σημαντική πτώση της παραγωγής, σε μόλις 25-30% ενός κανονικού έτους. Ορισμένα αμπέλια έδωσαν ακόμη και λιγότερο από 50 κιλά ανά στρέμμα. Ωστόσο η ποιότητα των σταφυλιών ξεχωρίζει, με υγιής, ομοιόμορφους καρπούς που υπόσχονται εξαιρετικά κρασιά, χωρίς όμως αυτό να αντισταθμίζει τις απώλειες”, σχολιάζει η Οινοποιία Γαβαλά σε ανάρτησή της στο Facebook και συμπληρώνει:

“Θέλουμε να παραμένουμε αισιόδοξοι, ωστόσο χωρίς πρακτικές λύσεις και λεπτομερή σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων το μέλλον προβλέπεται ακόμη πιο δύσκολο. Η διάσωση του ιστορικού αμπελώνα της Σαντορίνης θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα όλων μας”.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη