Σαντορίνη: “Η παράδοση που κληρονομήσαμε…” το Σάββατο 7/9 στον Πύργο

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Θήρας, η Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, η Εστία Πύργου Καλλίστης και το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας έχουν προγραμματίσει για το Σάββατο 7/9, ώρα 20:30, στην κεντρική πλατεία του Πύργου, την ομιλία με τίτλο “H παράδοση που κληρονομήσαμε…“. Ομιλητές θα είναι η Κλαίρη Παλυβού, Ομ. Καθηγήτρια ΑΠΘ και ο Δαμιανός Τσιδεμιάδης, MSc Σχεδιασμός φωτισμού (ΕΑΠ), Ba Μηχανικός Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

Η παρουσίαση αποσκοπεί να συμβάλλει στην συζήτηση που γίνεται σχετικά με τις μεταμορφώσεις και τις παραμορφώσεις που υφίσταται η παραδοσιακή αρχιτεκτονική
ταυτότητα της Σαντορίνης τα τελευταία χρόνια.

Το πρώτο μέρος της ομιλίας θα είναι επικεντρωμένο σε δυο έννοιες που, αν και διαφορετικές, εμφανίζονται συχνά ως συνώνυμες: παράδοση και κληρονομιά. Έννοιες κοινωνικά ευαίσθητες, που αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία κτίζεται η ρητορική για τη σχέση μας με το παρελθόν αλλά και τη βάση πάνω στην οποία η πολιτεία θεσμοθετεί, ελέγχει και σχεδιάζει το μέλλον. Τα παραδείγματα που χρησιμοποιούνται αφορούν κυρίως στην επιδερμίδα των κτηρίων (επιχρίσματα).

Το δεύτερο μέρος θα εστιάσει στην έννοια του αρχιτεκτονικού φωτισμού εξωτερικών χώρων με έμφαση στον δημόσιο χώρο και τα όριά του με τον ιδιωτικό. Μέσα από παραδείγματα από διαφορετικά σημεία της Σαντορίνης θα διαπιστωθεί πώς ο φωτισμός συμβάλλει στον τρόπο που προσλαμβάνουμε τον περιβάλλοντα χώρο και τι επιπτώσεις έχει σ’ αυτόν.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη