Δήμος Θήρας: Η Περιφέρεια υπεύθυνη για το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού

Το Επαρχείο και την Περιφέρεια “δείχνει” ο Δήμος Θήρας για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο επαρχιακό oδικό δίκτυο του νησιού.

Σχετική επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος στην Έπαρχο Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου, με κοινοποίηση στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, ενώ σε δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα (19/5/2015) ο Δήμος Θήρας, διευκρινίζονται τα εξής:

“Ο Δήμος Θήρας μέχρι σήμερα ασχολείτο με θέματα που αφορούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σαντορίνης παρά το ότι ανήκαν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στα θέματα αυτά περιλαμβάνονται η συντήρηση και η σήμανση του οδικού δικτύου, η απομάκρυνση των φερτών υλικών από το δρόμο της Οίας και το δρόμο του Αθηνιού και κάθε άλλο πρόβλημα που προκύπτει από βροχοπτώσεις ή άλλες αιτίες.

Η αποστολή σχετικών εγγράφων της Επάρχου Θήρας προς τον Δήμο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει τις ευθύνες της αναφορικά με το επαρχιακό οδικό δίκτυο, κάτι που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους καθώς μάλιστα οι δημοτικές υπηρεσίες είναι εξαιρετικά υποστελεχωμένες.

Ειδικά για τους κόμβους επί του επαρχιακού οδικού δικτύου, που είναι απολύτως απαραίτητοι για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων διαβιβάσαμε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τις σχετικές μελέτες ώστε να τους κατασκευάσει.”

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη