14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ποσόστωση των ενοικιαζόμενων τετράκυκλων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Share

tetrakykloΣτους Δήμους έχει περιέλθει, με το νόμο 4254/2014, η αρμοδιότητα του καθορισμού του ανωτάτου ποσοστού τρίκυκλων ή τετράκυκλων οχημάτων άνω των 50 c.c., των επιχειρήσεων εκμίσθωσης μοτοσυκλετών με την προϋπόθεση ότι το ποσοστό αυτό δεν θα είναι μικρότερο του 20%.

Τα τρίκυκλα και τετράκυκλα, πιο γνωστά ως γουρούνες ή ATV, που διατίθενται από τις επιχειρήσεις ενοικίασης μοτοσυκλετών αφθονούν στη Σαντορίνη και δημιουργούν πλείστα όσα προβλήματα στο νησί. Οι νεαρής ηλικίας συνήθως οδηγοί προκαλούν συχνά ατυχήματα, αρκετές φορές θανατηφόρα, δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία ενώ σταθμεύουν οπουδήποτε εμποδίζοντας τη διέλευση πεζών κλπ. Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός αυτών των οχημάτων που κυκλοφορούσε το καλοκαίρι του 2014 στη Σαντορίνη είναι υπερβολικός για τα δεδομένα του νησιού.
Το θέμα αυτό είνα μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 5/12/14 και αναμένεται η υπερψήφιση της άποψης ότι το παραπάνω ανώτατο ποσοστό δεν θα υπερβαίνει το 20%.

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη