14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς σε 4 βήματα

Share

Τρεις ημέρες έχουν μείνει για τις εκλογές που θα αναδείξουν τον επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, και η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας που έχει αναλάβει την οργάνωσή τους, δηλώνει καθ’ όλα έτοιμη. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου από τις 08:00 μέχρι τις 20:00. Αν απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα γίνει την Κυριακή 19 Νοεμβρίου.

Οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίζουν στο πλησιέστερο εκλογικό κέντρο και όχι σε αυτό που ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές. Το εκλογικό κέντρο στη Σαντορίνη θα στηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΑΠΠΟΣ.

Υποψήφιοι είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζιώτης.

[adning id="140783"]


Η ψηφοφορία σε 4 βήματα
Βήμα 1:
Σε τραπεζάκι που θα βρίσκεται στην είσοδο του εκλογικού κέντρου ο εκλογέας θα συμπληρώνει αίτηση/δήλωση για τη συμμετοχή του στην ψηφοφορία. Θα ερωτάται για το εάν επιθυμεί απλώς να ψηφίσει ή και εάν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη διαδικασία που θα ακολουθήσει για τη σύσταση του νέου κόμματος. Αναλόγως της απάντησης, θα συμπληρώνεται και η αντίστοιχη αίτηση/δήλωση. Αμέσως μετά ο εκλογέας θα καταβάλει το ποσόν των τριών ευρώ, με απόδειξη.

Βήμα 2: Ο εκλογέας θα προσέρχεται στην εφορευτική επιτροπή όπου υποδεικνύει την αίτηση/δήλωση, την απόδειξη των τριών ευρώ και την ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Αφού γίνει η ταυτοπροσωπία και διαγραφεί από τον εκλογικό κατάλογο, παραλαμβάνει τον φάκελο και το ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όλων των υποψηφίων.

Βήμα 3: Ο εκλογέας ψηφίζει στο παραβάν, βάζοντας έως έναν σταυρό και παραδίδει τον φάκελο στον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής ο οποίος τον μονογραφεί και τον σφραγίζει.

Βήμα 4: Ο εκλογέας ρίχνει τον φάκελο μέσα στην κάλπη.

Προεγγραφή για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων
Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών & Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ), με ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα της, καλεί όσους επιθυμούν να προεγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, ώστε να ψηφίσουν πιο εύκολα και να αποφύγουν τα ενδιάμεσα στάδια.

Oσοι ολοκληρώσουν την διαδικασία της προεγγραφής αρκεί να δηλώσουν ότι προσήλθαν στους εθελοντές που θα βρίσκονται στα εκλογικά κέντρα, προκειμένου να το επιβεβαιώσουν μέσω του συστήματος on line διασύνδεσης. Λαμβάνουν απευθείας ψηφοδέλτια, εάν έχουν προπληρώσει δεν χρειάζεται ούτε να καταβάλουν το αντίτιμο συμμετοχής και κατευθύνονται στην κάλπη χωρίς τα ενδιάμεσα βήματα.

Οσοι προεγγραφούν θα μπορούν να επιλέξουν στη σχετική φόρμα αν θέλουν να είναι φίλοι ή μέλη του νέου φορέα.

Βήμα 1: Συμπλήρωση των απαιτούμενων στοιχείων στην ειδική φόρμα.

Βήμα 2: Λήψη εκλογικού αριθμού

Βήμα 3: Προπληρωμή αν θέλουν της ειδικής συνδρομής των 3 ευρώ για την συμμετοχή στις εκλογές

Βήμα 4: Επιλογή στη σχετική φόρμα της κατηγορίας “μέλη” αν θέλουν να συμμετάσχουν στο ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα ή της κατηγορίας “φίλοι” αν θέλουν μόνο να ψηφίσουν.

Ο κατάλογος των φίλων θα καταστραφεί δυο μήνες μετά την ψηφοφορία και αφού έχουν κατατεθεί πιθανές ενστάσεις. Ο κατάλογος των μελών θα αποτελέσει τη βάση για να καταρτισθεί το Μητρώο Μελών του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη