H S&B σε γαλλικά χέρια – νέα εποχή για τη Μήλο

sandb_200x150Ο γαλλικός όμιλος Imerys ανακοίνωσε την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 την απόκτηση του συνόλου των μετοχών που κατέχει η οικογένεια Κυριακόπουλου, για περισσότερο από 80 χρόνια, στην εταιρεία S&B (πρώην Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης), τη μεγαλύτερη εταιρεία βιομηχανικών ορυκτών στην Ελλάδα, με κυρίαρχη παρουσία στην εξορυκτική δραστηριότητα της Μήλου.

Η S&B δραστηριοποιείται και εκτός Ελλάδος, σε άλλες 22 χώρες, διαθέτοντας μία ευρεία γκάμα προϊόντων και εφαρμογών πάντα στο χώρο των βιομηχανικών ορυκτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Imerys, η δραστηριότητα της S&B, στην Ευρώπη, στο χώρο του βωξίτη, δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία.

Η οικογένεια Κυριακόπουλου κατέχει το 61% των μετοχών της S&B τις οποίες αποκτά η Imerys έναντι του ποσού των 525 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων 311 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και 214 εκατομμύρια ευρώ σε μετοχές της Imerys. Όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία η οικογένεια Κυριακόπουλου θα κατέχει το 4,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Imerys και θα έχει μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 

 

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη