“Η Σαντορίνη που δεν γνώρισα” από τον Χριστόφορο Ασιμή

Αντλώντας έμπνευση από φωτογραφίες της Σαντορίνης του παρελθόντος που αναρτήθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Facebook από τον Λευτέρη Ζώρζο και τον Μιχάλη Πελέκη, ο Χριστόφορος Ασιμής δημιούργησε δεκαεπτά ασπρόμαυρους πίνακες ζωγραφικής που θα εκθέσει για λίγες ημέρες στην γκαλερί ΑΚ, στην ευθεία Φηρών-Πύργου. Ο τίτλος της έκθεσης είναι “Η Σαντορίνη που δεν γνώρισα”.

Εκφράζοντας τις σκέψεις του γύρω από τα έργα που δημιούργησε και θα εκθέσει, ο Χριστόφορος Ασιμής είπε στο Atlantea:

“Η Σαντορίνη υπήρξε για μένα πάντα μοναδική πηγή έμπνευσης γιατί ξέχωρα από το ιδιαίτερο φως της,είναι και ο τόπος που γεννήθηκα και μεγάλωσα και κάποιες εικόνες της, ιδιαίτερα προσεισμικές, έχουν χαραχτεί στη μνήμη μου! Από το 2000 σιγά σιγά, η γενική εικόνα του νησιού αρχίζει και ξεθωριάζει! Στέκομαι σε λεπτομέρειες που αποτελούν μέρος του όλου και περικλείουν το όλον όπως ένα άτομο περικλείει το σύμπαν!

Σήμερα, γυρίζω στο παρελθόν και μέσα από ασπρόμαυρες παλιές φωτογραφίες, αντλώ εικαστικούς θησαυρούς μιας άλλης εποχής που δεν την έζησα αλλά με κάνουν να αισθάνομαι γοητευμένος από την απλότητα και την αυθεντικότητα που αποτύπωσαν σπουδαίοι καλλιτέχνες φωτογράφοι!

Οι διαστάσεις των έργων, 17 τον αριθμό, ελαιογραφίες σε καμβά και σε μεγάλα σχετικά μεγέθη (70×100 εκ., 100×100 εκ.) μεγιστοποιούν αυτή τη μαγική αίσθηση της νοσταλγίας του παρελθόντος, λες και σε “ρουφούν” μέσα στην εικόνα, κάνοντάς σε να συμμετέχεις!”

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 26/8, ώρα 20:00, οπότε θα προσφερθεί και κέρασμα, με το κρασί να είναι χορηγία της Santo Wines. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή και δύο μέρες πριν και δύο μετά, από τις 11:00 έως τις 16:00.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη