Η Σαντορίνη προτείνεται για το πιλοτικό πρόγραμμα ιατρικού τουρισμού

Την αξιοποίηση του νέου νοσοκομείου της Σαντορίνης, προτείνει μελέτη που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), προκειμένου να περιληφθεί η Σαντορίνη στους προορισμούς που θα επιλεγούν για τα πιλοτικά προγράμματα προσέλκυσης ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Η μελέτη που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής παρουσιάσθηκε σε Συνέντευξη Τύπου του Ξ.Ε.Ε., που οργανώθηκε για την παρουσίαση της ολοκληρωμένης μελέτης για την “Ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα”.

Η μελέτη προτείνει να γίνουν πιλοτικά προγράμματα “ολοκληρωμένων δικτύων ιατρικού τουρισμού” σε τρεις τουριστικές περιοχές (Λασήθι, Σαντορίνη, Ρόδος) , στις δύο μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) και στη Θεσσαλία, με ειδικό σκεπτικό για την κάθε μία.

Για την περίπτωση της Σαντορίνης αναφέρονται τα εξής:

“Έχει ένα πολύ καλό νέο κτήριο νοσοκομείου που ανήκει στο δημόσιο και δεν έχει λειτουργήσει ποτέ. Το Υπ. Υγείας έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την αποπεράτωση και εκμετάλλευσή του από ιδιώτη πάροχο. Ο ανάδοχος, εκτός από τις υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού, θα πρέπει να αναλάβει και την υποχρέωση να καλύπτει με προνομιακούς όρους τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.”

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες  κείμενο της μελέτης εδώ: http://goo.gl/mYJnu

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη