20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Σαντορίνη στις τουριστικές εκθέσεις της Μόσχας και του Παρισιού

Share

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της Σαντορίνης σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού για το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ο Δήμος Θήρας συμμετείχε δυναμικά στη Moscow International Travel & Tourism Exhibition (MITT) 2017 στη Μόσχα στις 14-16/3, καθώς και στο Salon Mondial du Tourisme στο Παρίσι,  στις 16-19/3. Κεντρικό θέμα και των δύο εκθέσεων η «Σαντορίνη, προορισμός όλο το χρόνο», εστιάζοντας στις δυνατότητες που προσφέρει ο προορισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου καθώς και τα τοπικά προϊόντα του νησιού μας.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Θήρας κ. Λουκάς Μπελλώνιας (αριστερά) με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Ανδρέα Φρυγανά (στη μέση) και τον Διευθυντή του ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου (δεξιά)

Η έκθεση MITT πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Ρωσία και φέτος συμμετείχαν σε αυτή περισσότεροι από 1.800 εκθέτες/επαγγελματίες του τουρισμού και σχεδόν 200 προορισμοί τουρισμού. Το περίπτερο της Σαντορίνης -στελεχωμένο με έμπειρο ρωσόφωνο προσωπικό, με εξειδικευμένη γνώση του τουριστικού προϊόντος του προορισμού- επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, δημοσιογράφων, travel bloggers κ.α. οι οποίοι παρέλαβαν προωθητικό υλικό για τη Σαντορίνη. Στην έκθεση παραβρέθηκαν και επαγγελματίες του τουρισμού του νησιού, ενώ συμμετείχαν πολλά ταξιδιωτικά γραφεία και tour operators, για τα οποία η Σαντορίνη αποτελεί κεντρικό προορισμό των ταξιδιωτικών τους υπηρεσιών. Το περίπτερο της Σαντορίνης επισκέφτηκε επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία κ. Ανδρέας Φρυγανάς.

Τον Δήμο Θήρας εκπροσώπησε στην έκθεση ο κ. Λουκάς Μπελλώνιας.

Επισκέπτες της Salon Mondial du Tourisme μπροστά από το περίπτερο της Σαντορίνης

Η έκθεση Salon Mondial du Tourisme αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις κοινού για τον τουρισμό. Οι νέες τάσεις, προτάσεις και εναλλακτικές στον χώρο του τουρισμού παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό, το οποίο ως επί το πλείστον προγραμματίζει τις διακοπές του μετά από αυτή την έκθεση. Το περίπτερο της Σαντορίνης, το οποίο βρισκόταν σε προνομιακή θέση στην είσοδο της έκθεσης, είχε ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα, με τους ενδιαφερόμενους να ζητούν περισσότερες πληροφορίες για τη Σαντορίνη και να λαμβάνουν σχετικό πληροφοριακό υλικό. Το περίπτερο επισκέφτηκαν επίσης πολλοί travel bloggers και travel experts.

Το Δήμο Θήρας εκπροσώπησαν στην έκθεση οι κυρίες Ιωάννα Βαμβακούρη και Κρυσταλλία Παπαοικονόμου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη