Η Σαντορίνη στο χάρτη των δουλεμπόρων

Διέξοδο μέσω περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας αναζητούν το τελευταίο διάστημα τα κυκλώματα δουλεμπόρων προκειμένου να προωθήσουν παράνομους μετανάστες στις χώρες της Ε. Ε.    Σε Σαντορίνη, Μύκονο, Σάμο, Μυτιλήνη και αλλού είναι καθημερινές σχεδόν οι συλλήψεις αλλοδαπών που, χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προσπαθούν να ταξιδέψουν παράνομα με προορισμό πόλεις όπως Μόναχο, Βιέννη, Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Αμστερνταμ. Επιλέγουν συνήθως πτήσεις charter, οι οποίες δεν πραγματοποιούν ενδιάμεσους σταθμούς σε κεντρικά αεροδρόμια με αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.

Τα παραπάνω σημειώνει σε άρθρο του, με τίτλο “Νέους δρόμους αναζητούν πλέον οι δουλέμποροι”, στην εφημερίδα “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” της 12/8/2012, ο Γιάννης Σουλιώτης και συνεχίζει:

“Σε διάστημα δυόμισι μηνών, οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου συνέλαβαν συνολικά 62 παράνομους μετανάστες. Μεταξύ των περιφερειακών αεροδρομίων ωστόσο, την πρωτιά έχει το αεροδρόμιο της Σαντορίνης, όπου οι αρχές εντόπισαν συνολικά 39 παράνομους μετανάστες που με πλαστά έγγραφα προσπάθησαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Ακολουθούν τα αεροδρόμια του Αραξου με 33 συλλήψεις, της Καλαμάτας με 30 συλλήψεις, της Κέρκυρας με 29, των Χανίων με 22 και της Σάμου με 17.”

Δείτε το πλήρες άρθρο της Καθημερινής εδώ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, δύο ακόμα αλλοδαποί συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Θήρας, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για Ιταλία.

Συγκεκρίμενα συνελήφθησαν στις 12/8/2012 στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δυο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 21 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομη διαμονή στην χώρα.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι συλληφθέντες προσήλθαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών δελτίων ταυτότητας ιταλικών και Ισπανικών Αρχών, προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Μαλπένσα Ιταλίας.  Τα πλαστά δελτία ταυτότητας κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη