21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η SantoWines απαντά σε δημοσιεύματα σχετικά με τον φορολογικό έλεγχο

Share

santowines_new_logoΜε σημερινή (5/9/16) της ανακοίνωση, η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων αναφέρει τα εξής:

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση των δημοσιευμάτων σχετικά με τον έλεγχο που διενεργήθηκε  στην Ε.Σ.Θ.Π. από τοπικό κλιμάκιο της Δ.Ο.Υ. Θήρας δηλώνουμε τα παρακάτω:

  • Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, δεν διαπιστώθηκε καμία πράξη φοροδιαφυγής καθώς δεν βρέθηκε κανένα τραπέζι χωρίς τη νόμιμη απόδειξη για κάθε είδος που είχε παραγγελθεί από τους πελάτες.
  • Στις αναφερόμενες 17 (όχι 40 όπως αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα) περιπτώσεις, οι πελάτες είχαν παραγγείλει καφέ τον οποίο προσφέρουμε μαζί με νερό, το κόστος του οποίου συμπεριλαμβάνεται στην αξία πώλησης του καφέ. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το νερό δεν αναφέρεται στην απόδειξη του πελάτη.
  • Σε όλα τα σημεία πώλησης της Ένωσης εκδίδονται παραστατικά πώλησης με τον νόμιμο ΦΠΑ. Ουδέποτε πωλήθηκε κρασί ή άλλα προϊόντα που εμπορεύεται η ΕΣΘΠ με λάθος συντελεστή ΦΠΑ.
  • Στις συγκεκριμένες 7 περιπτώσεις στις οποίες αναφέρεται ο έλεγχος, χρεώθηκε το νερό με συντελεστή  ΦΠΑ 13% διότι όπως προβλέπει η νομοθεσία αφορά σε μη επιτόπια κατανάλωση (πελάτες που δεν κάθισαν σε τραπέζια για να εξυπηρετηθούν).
  • Σημειωτέον, βάσει των ισχυρισμών του ελέγχου η απώλεια εσόδων από ΦΠΑ για το Ελληνικό Δημόσιο ήταν 0,82 ευρώ, ενώ η ποινή που επιβλήθηκε (48ωρη αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος) είχε ως συνέπεια την απώλεια εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο 32.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ 7.680 ευρώ, την μη εξυπηρέτηση 2.500 επισκεπτών και την δυσφήμιση της ΕΣΘΠ.

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός της και διαβεβαιώνει τους παραγωγούς-μέλη της και όλη τη Θηραϊκή κοινωνία ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί με βάση τη νομιμότητα και τη διαφάνεια προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Πίβα Λάββα - Τοπία του νου

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη