Covid-19: Η σημερινή ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα

Στη Σύρο το ένα από τα νέα κρούσματα!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεκατρία νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 ανακοινώθηκαν σήμερα (25/6) με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου που εκδίδει καθημερινά ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πέντε από τα σημερινά κρούσματα είναι εισαγόμενα (τρία από πτήσεις και δύο από τον Προμαχώνα), τρία εντοπίζονται στην Ξάνθη και από ένα σε Παραμυθιά, Καστοριά, Πέλλα, Ροδόπη και Σύρο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.321 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 734 (22,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, τα 1851 (55,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι, ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0-102 ετών).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι εννέα (δύο γυναίκες και επτά άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 62 έτη. To 77,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 119 ασθενείς.

Επίσης, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος ασθενούς με Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 191, με μέση ηλικία τα 76 έτη (εύρος 35-102). Το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τέλος, ο συνολικός αριθμός των κλινικών δειγμάτων που έχουν ελεγχθεί είναι 291.480 εκ των οποίων τα 5.386 (1,8%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη