Ιατρικός τουρισμός στη Σαντορίνη

Γενικό Νοσοκομείο Θήρας
Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

Η προοπτική να αναπτυχθεί ιατρικός τουρισμός στη Σαντορίνη βρίσκεται πλέον στο προσκήνιο. Το νομικό πλαίσιο που διέπει την ίδρυση και λειτουργία του “Γενικού Νοσοκομείου Θήρας” περιλαμβάνει διατάξεις που προωθούν αυτή τη δυνατότητα.

Συγκεκριμένα στους πόρους του Νοσοκομείου περιλαβάνονται έσοδα από δράσεις ιατρικού τουρισμού (άρθρο 66) και παρέχεται η δυνατότητα σύναψης συμφωνιών και συμβάσεων με τουριστικά πρακτορεία και τουριστικούς οργανισμούς, ιδίως με αυτούς που ειδικεύονται στον ιατρικό τουρισμό, με σκοπό την προαγωγή και προώθηση προγραμμάτων ή δράσεων ιατρικού τουρισμού (άρθρο 67 παραγρ 1).

Ο ιατρικός τουρισμός είναι μία συνεχής δραστηριότητα που αφορά σε ολόκληρο το έτος και θα μπορούσε να εξασφαλίζει έσοδα για το Νοσοκομείο και στους εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου μήνες. Η πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας “Σαντορίνη – προορισμός όλο το χρόνο” θα μπορούσε να περιλάβει και την προώθηση του ιατρικού τουρισμού. Είναι μία ευτυχής συγκυρία. Υπάρχει ακόμα η εκφρασμένη επιθυμία της κοινοπραξίας FRAPORT AG-SLENTEL Ltd, στην οποία έχει παραχωρηθεί η λειτουργία και η εκμετάλλευση του αεροδρομίου Σαντορίνης, για ικανό αριθμό πτήσεων και στη χειμερινή περίοδο.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για μια εύκολη υπόθεση. Όμως η Σαντορίνη είναι ένας ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος τουριστικός προορισμός και αυτό δίνει στον ιατρικό τουρισμό μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη