Ιδρυτική συνδιάσκεψη για την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην Τήνο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου στην Τήνο οι εργασίες της ιδρυτικής συνδιάσκεψης της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Η ιδρυτική συνδιάσκεψη διεξήχθη στους χώρους του Δημοτικού Μουσείου Κώστα Τσόκλη στον Κάμπο και είχε ως αντικείμενο τον σχεδιασμό του στρατηγικού πλάνου που καθορίζει τα επόμενα βήματα της πρωτοβουλίας.

Στην Ολομέλεια συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταιριών-μελών: AGRINO, ΕΨΑ, ΛΟΥΞ, ΖΑΓΟΡΙ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, ΒΙΚΟΣ, BRAVA, ΕΖΑ, ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ, ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, SKAG, KYKNOS, HELLAS FROST, EUROCERT, καθώς και νέα υπό ένταξη μέλη ως παρατηρητές. Στο πλαίσιο των εργασιών της ολομέλειας συζητήθηκαν και κατατέθηκαν από κάθε εταιρία μέλος προτάσεις πάνω σε 5 στρατηγικούς στόχους-άξονες διαλόγου. Συζητήθηκαν θέματα όπως, η σημασία της πρωτοβουλίας, η αναγνωρισιμότητα του σήματος, η συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο, διάφορες συνεργασίες, καθώς και τα νέα υπό ένταξη μέλη.

Στην ομιλία του κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων καλωσορίσματος των μελών της Πρωτοβουλίας και των οικογενειών τους στην Τήνο ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και οικοδεσπότης του τριημέρου κος Αλέξανδρος Κουρής (ΝΗΣΟΣ) τόνισε: «Η παρουσία τόσων σημαντικών ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και παραγωγών το τριήμερο αυτό στην Τήνο, αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία της Πρωτοβουλίας μας η οποία έχει ιστορική σημασία για τη χώρα μας. Εμείς οι Συνοδοιπόροι του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ οραματιζόμαστε μια πραγματικά ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα. Μια Ελλάδα με ιδιόκτητη βιομηχανία και βιοτεχνία. Μια κοινωνία που δημιουργεί, παράγει και καταναλώνει τα δικά της κορυφαία, επώνυμα, υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα. Ένα έθνος που αναπτύσσει και αξιοποιεί το ανθρώπινο ταλέντο του. Δεν το οδηγεί στη μετανάστευση. Εμείς στο ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ λέμε ότι σχυρή Ελλάδα χωρίς παραγωγικές εταιρίες ελληνικής ιδιοκτησίας δεν μπορεί να υπάρξει. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ».

Η πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» αποτελείται από μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» συμμετέχουν Ελληνικές παραγωγικές-μεταποιητικές εταιρίες που επιλέγουν, παρά τις αντιξοότητες και τα συνεχώς αυξανόμενα αντικίνητρα, να διατηρούν το κέντρο των ανά τον κόσμο επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στην χώρα μας και κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ιδιώτες επιχειρηματίες-παραγωγούς που και αυτοί, ως φυσικά πρόσωπα, έχουν την φορολογική και επιχειρηματική τους έδρα στην Ελλάδα. Η υψηλή προστιθέμενη αξία που προσφέρουν στην Ελληνική οικονομία οι Εταιρίες-μέλη της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», πιστοποιείται από την EUROCERT, Ελληνικό Ανεξάρτητο Φορέα Πιστοποίησης. Η EUROCERT δημιούργησε «Πρότυπο Απαιτήσεων», που αξιολογεί και αποδίδει στις εταιρίες – μέλη, το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», ώστε τα προϊόντα τους να φέρουν σήμα αναγνώρισης προκειμένου να εντοπίζονται και να επιλέγονται από τους καταναλωτές και τους εμπόρους που επιθυμούν να υποστηρίξουν την Ελληνική, παραγωγική επιχειρηματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.ella-dikamas.gr


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη