Επίκαιρη ημερίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη Γαλάζια Ανάπτυξη

Ημερίδα για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, στις 9:30 στο ξενοδοχείο Atrium Platinum, στη Ρόδο.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου “Δάφνη” και η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “Ενεργειακό Α.Ε.”

Την εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης ενώ κεντρική εισηγήτρια στην ημερίδα θα είναι η Ευρωπαία Επίτροπος Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, κα Μαρία Δαμανάκη.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Γιάννης Μανιάτης, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής Οικολόγων Πρασίνων, ο κ. Χρήστος Βασιλάκος, Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας Υπουργείου Παιδείας και η κ. Χριστιάνα Καλογήρου, Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Τις εισηγήσεις των καλεσμένων από τον χώρο της πολιτικής και τον ακαδημαϊκό χώρο θα ανοίξει ο Αθανάσιος Τσαυτάρης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θέμα της ημερίδας αποτελεί η διάθεση πόρων και χρηματοδοτικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έργα που σχετίζονται με την Γαλάζια Οικονομία, στα πλαίσια της ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επίτευξη των στόχων της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς περιορισμούς ανάπτυξη.

Βασικούς άξονες της Γαλάζιας Ανάπτυξης αποτελούν η Γαλάζια Ενέργεια, η Υδατοκαλλιέργεια, ο Θαλάσσιος Τουρισμός και ο Τουρισμός Κρουαζιέρας, οι θαλάσσιοι ορυκτοί πόροι και η θαλάσσια βιοτεχνολογία.

Στόχος της ημερίδας όπως αναφέρεταιστο σχετικό Δελτίο Τύπου “είναι η ενημέρωση των πολιτών, των κυβερνητικών φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ιδιωτικών φορέων της αγοράς για τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου, καθώς και για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η Γαλάζια Ανάπτυξη στο Νότιο Αιγαίο”.

Το πρόγραμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ:  Programma_imeridas_30aug2013

Στο μεταξύ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης (Δωδεκανήσου) και Νίκος Συρμαλένιος (Κυκλάδων) με κοινή ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ημερίδα και μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ” θα ήμασταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε και να θέσουμε ζητήματα στην Ημερίδα, εφόσον βεβαίως η κατεύθυνση που υπηρετεί, στοχεύει πραγματικά σε παραγωγική, κοινωνική, οικολογική ανάδειξη και αξιοποίηση του θαλάσσιου και αλιευτικού πλούτου της χώρας μας. Όμως τόσο οι ομιλητές (σχεδόν στο σύνολο τους), ο ασφυκτικά περιορισμένος χρόνος, η μη συμμετοχή παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, όσο και η ανυπαρξία οποιασδήποτε σοβαρής προετοιμασίας για επεξεργασμένη συζήτηση της πράγματι ενδιαφέρουσας θεματολογίας, μας παραπέμπουν σε μια ακόμα επικοινωνιακή φιέστα, που εξυπηρετεί αποκλειστικά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις τους.”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη