κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος

Προσκεκλημένος του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης “Το Αρκάδι”, ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Άρης Σταθάκης, ειδικός σε θέματα οδικής ασφάλειας, θα μιλήσει το απόγευμα της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο Μπελλώνειο για κανόνες οδικής συμπεριφοράς, με σκοπό την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Θα έχει προηγηθεί ανάλογη ομιλία το πρωί της ίδιας μέρας στο ΔΑΠΠΟΣ για τους μαθητές του Λυκείου.

Μερικά από τα θέματα γύρω από την οδική ασφάλεια που θα αναπτύξει ο Άρης Σταθάκης στην ιδιαίτερα σημαντική ημερίδα της Παρασκευής είναι:
– Το φρένο στο αυτοκίνητό μας δεν είναι μόνο για να σταματά ακαριαία τις ρόδες και να ακινητοποιεί το όχημα. Το φρένο είναι για να κόβουμε ταχύτητα σε διαδρομές επικίνδυνες ακολουθώντας τη σήμανση για τα όρια ταχύτητας. Για παράδειγμα στη Σαντορίνη, το ανώτατο όριο στους δύσκολους, στενούς και επικίνδυνους δρόμους του νησιού, είναι το όριο της πόλης, δηλαδή τα 50 χλμ την ώρα.
– Τα οχήματα μαζικής μεταφοράς είναι μεγαλύτερα από αυτά που μπορεί να αντέξει το οδικό δίκτυο του νησιού.
– Τα τριαξονικά φορτηγά μεταφοράς προϊόντων είναι τα καταλληλότερα για τους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης.
– Οι μηχανές μεγάλου κυβισμού αναπτύσσουν χιλόμετρα σε λίγα δευτερόλεπτα και ξεπερνούν σε κλάσματα δευτερολέπτου το όριο ταχύτητας.
– Το moto cross είναι άθλημα για ειδικές αγωνιστικές διαδρομές.
– Το “παπάκι” των 50-70 cc δεν προσφέρεται για σούζες, χρειάζεται πάντα φώτα και δεν κάνει εκκωφαντικό θόρυβο
– Όλα τα δίκυκλα απαιτούν κράνος

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

Print Friendly, PDF & Email