Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών επιβαινόντων σε ιστιόφορο σκάφος πραγματοποιήθηκε, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Ανάφης, Αστυπάλαιας και Kρητης, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.)

Πιο συγκεκριμένα, ενημερώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 6/9/17 το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, στην παραπάνω θαλάσσια περιοχή. Άμεσα υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης, ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό των ανωτέρω, με συμμετοχή ναυαγοσωστικού και περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφους της δύναμης FRONTEX, καθώς και τριών παραπλέοντων και ενός αλιευτικού σκάφους.

Τις πρωινές ώρες χθες (7/9), παραπλέον και ναυαγοσωστικό σκάφος της Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν το ιστιοφόρο ”TOLTAY” σημαίας Η.Π.Α., στη θαλάσσια περιοχή 22 ν.μ. νότια της Θήρας, με 74 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι αφού μετεπιβιβάστηκαν σε πλωτά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Ηρακλείου, τις απογευματινές ώρες χθες. Ανάμεσα στους ανωτέρω αλλοδαπούς, εκ των οποίων 31 άνδρες, 13 γυναίκες και 28 παιδιά, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη διακυβέρνηση του ιστιοφόρου σκάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.


Print Friendly, PDF & Email