Και το 2017 η Aegean Airlines καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη

Για έβδομη συνεχή χρονιά και όγδοη φορά τα τελευταία εννέα χρόνια η Aegean Airlines ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη για το 2017, από τα Skytrax World Airline Awards, τα Όσκαρ του κλάδου των αερομεταφορών. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου 2017 κατά τη διάρκεια του Paris Air Show.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο Αυγούστου 2016 – Μαΐου 2017 (στα αγγλικά, στα ισπανικά και στα κινέζικα) και σε αυτήν συμμετείχαν επιβάτες από 105 διαφορετικές εθνικότητες, ενώ καταμετρήθηκαν 19,87 εκατομμύρια συμμετοχές. Η έρευνα καλύπτει πάνω από 325 αερομεταφορείς, από τις μεγαλύτερες διεθνείς αερογραμμές μέχρι τις μικρότερες περιφερειακές εταιρείες, μετρώντας πρότυπα ποιότητας με 41 βασικούς δείκτες απόδοσης προϊόντων και υπηρεσιών πρώτης γραμμής που αφορούν τόσο το περιβάλλον του αεροδρομίου, όσο και το περιβάλλον εντός του αεροπλάνου.

Η βασική οδηγία προς τους ταξιδιώτες είναι να κάνουν τη δική τους, προσωπική επιλογή ως προς ποια αεροπορική εταιρεία θεωρούν καλύτερη, γι’ αυτό και τα Skytrax World Airline Awards είναι γνωστά ως τα “Βραβεία Επιλογής Πελατών”.

Εκτός της Aegean Airlines, στην πρώτη 10άδα για τις καλύτερες περιφερειακές αεροπορικές εταιρείας της Ευρώπης συναντάμε και την Olympic Air:
1. Aegean Airlines
2. Air Nostrum (Iberia Regional)
3. Air Malta
4. S7 Airlines
5. Air Serbia
6. Luxair
7. CSA Czech Airlines
8. flyBe
9. Adria Airways
10. Olympic Air

Στην παγκόσμια κατάταξη για την καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία, η Aegean Airlines βρίσκεται στην 5η θέση:
1. Bangkok Airways
2. Hong Kong Airlines
3. Cathay Dragon
4. Alaska Airlines
5. Aegean Airlines
6. Avianca
7. Porter Airlines
8. SilkAir
9. Copa Airlines
10. Juneyao Airlines

Στις 10 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου η Qatar Airways επέστρεψε στην κορυφή (πέρυσι 2η), ενώ η περσινή 1η Emirates κατέκτησε φέτος την 4η θέση. Αναλυτικά:
1. Qatar Airways
2. Singapore Airlines
3. ANA All Nippon Airways
4. Emirates
5. Cathay Pacific
6. EVA Air
7. Lufthansa
8. Etihad Airways
9. Hainan Airlines
10. Garuda Indonesia

Ο κ. Roland Jaggi, Διευθυντής Πωλήσεων και τιμολογιακής πολιτικής και ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN παρέλαβαν το βραβείο συνοδευόμενοι από μέλη πληρώματος καμπίνας της εταιρείας

Σχολιάζοντας τη βράβευση της AEGEAN, ο κ. Edward Plaisted, CEO της Skytrax, δήλωσε: “Η AEGEAN συνεχίζει να αποτελεί μια από τις αγαπημένες αεροπορικές εταιρίες των επιβατών στα World Airline Awards και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αναδεικνύεται ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για 7η συνεχή χρονιά, σημειώνοντας ρεκόρ. Από τις απαντήσεις στην έρευνα επιβατών, διαπιστώνουμε ότι η AEGEAN συνεχίζει να κερδίζει υψηλή βαθμολογία ως προς την εξυπηρέτηση που παρέχει το προσωπικό της, και αυτό υποστηρίζεται επιπλέον από ένα ισχυρό προσφερόμενο προϊόν για τον επιβάτη.”

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, δήλωσε: “Για 7η συνεχή χρονιά αποδεικνύουμε, μέσα από έναν διεθνή θεσμό αναγνωρισμένης αξίας, ότι μια ελληνική εταιρία μπορεί να ξεχωρίσει, ανάμεσα σε 325 αεροπορικές εταιρίες, για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά της. Η συγκεκριμένη διάκριση αποκτά μεγαλύτερη αξία για εμάς καθώς προέρχεται απευθείας από τους επιβάτες που μας εμπιστεύονται καθημερινά και αναγνωρίζει την πελατοκεντρική αντίληψη των ανθρώπων μας και την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά για την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουμε”.

 

 

Print Friendly, PDF & Email