20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Καλλιεργούσαν κάνναβη στην αυλή τους

Τρεις συλλήψεις για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή. Κατασχέθηκαν 1,1 κ. ακατέργαστης κάνναβης, 24 δενδρύλλια, 3 κυνηγετικά όπλα κ.α.

Share

Δύο ημεδαποί ηλικίας 49 και 21 ετών, καθώς και μια 48χρονη υπήκοος Πολωνίας, συνελήφθησαν χθες (5/7) από αστυνομικούς του ΑΤ Θήρας, κατηγορούμενοι για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης με σκοπό τη διακίνηση.

Στο πλαίσιο συλλογής – αξιολόγησης και διερεύνησης στοιχείων σχετικά με καλλιέργεια φυτών κάνναβης στη Σαντορίνη, το πρωί της Τετάρτης (5/7) πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία των κατηγορούμενων, όπου βρέθηκαν:

– Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους ενός κιλού και εκατό γραμμαρίων (1.100 γρ.) τοποθετημένη σε οκτώ συσκευασίες
– Σπόροι κάνναβης
– Δυο ζυγαριές ακριβείας
– Διάφορα χημικά συστατικά καλλιέργειας- ανάπτυξης φυτών
– Τρία κυνηγετικά όπλα
– 16 φυσίγγια
– Κινητό τηλέφωνο

Επιλέον, στον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας εντοπίσθηκε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο μέσα και γύρω από το οποίο διαπιστώθηκε αναπτυγμένη καλλιέργεια φυτών κάνναβης. Η καλλιέργεια κάνναβης αποτελούνταν από 24 δενδρύλλια ύψους έως 3 μέτρα και ήταν τοποθετημένα σε γλάστρες. Επιπλέον, στον ίδιο χώρο βρέθηκαν 111 γλάστρες οι οποίες εκτιμάται ότι, χρησιμοποιούνταν για καλλιέργεια σπόρων κάνναβης. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και μαζί με τα υπόλοιπα πειστήρια κατασχέσθηκαν.

Ο συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη