20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καλό Φθινόπωρο!

Share

κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος

Φθινοπωρινή ισημερία σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2013. Στην εύκρατη ζώνη, του Βόρειου ημισφαιρίου, όπου έχουμε το προνόμιο να ζούμε, αρχίζει η εποχή του Φθινοπώρου, η εποχή της συγκομιδής. Τα φυλλοβόλα δένδρα θα χάσουν το φύλλωμά τους και οι πρώτες βροχές θα προετοιμάσουν το έδαφος για την επερχόμενη σπορά. Η μέρα μικραίνει και τα χρώματα της φύσης αλλάζουν. Είναι όμως και η εποχή που η θέα, από τη Σαντορίνη, της θάλασσας και των γύρω νησιών, αποκτά μια άλλη υφή, γίνεται “απαλότερη” και αποκτά “μεγαλύτερο βάθος”. Και αν κοιτάξουμε προς τα νότια, τα απογεύματα, αρκετές φορές, θα βλέπουμε μέχρι και την Κρήτη με το ορεινό όγκο του Ψηλορείτη να δηλώνει εντυπωσιακά την παρουσία του.

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη και η κάρτα που έστειλε η ΚΑ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων με την πολλαπλών μηνυμάτων ευχή “Καλό Φθινόπωρο! Μαζί…”. Την βλέπετε στη αρχή του άρθρου.

Την κάρτα συνόδευαν και δύο μουσικά βίντεο του κλασσικού τραγουδιού Autumn Leaves, στο ένα εκτελεσμένο από την Edith Piaf  και στο άλλο από τον Nat King Cole.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη