17 C
Santorini
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Aegean Airlines καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη και το 2016

Share

Για 6η συνεχή χρονιά η Aegean Airlines διατήρησε τον τίτλο της “Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας στην Ευρώπη” κατά την παρουσίαση των βραβείων Skytrax World Airline Awards 2016. Η απονομή πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2016 κατά τη διάρκεια του Farnborough International Airshow.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Skytrax World Airline Awards, γνωστών ως βραβείων επιλογής επιβατών, την περίοδο Αυγούστου 2015-Μαΐου 2016, περισσότεροι από 19,2 εκατομμύρια επιβάτες από περισσότερες από 104 εθνικότητες, επιβράβευσαν την Aegean Airlines για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει στους επιβάτες της.

Εκτός της Aegean Airlines, στην πρώτη 10άδα για τις καλύτερες περιφερειακές αεροπορικές εταιρείας της Ευρώπης συναντάμε και την Olympic Air:
1. Aegean Airlines
2. Air Nostrum
3. Air Malta
4. S7 Airlines
5. Luxair
6. CSA Czech Airlines
7. Air Serbia
8. Adria Airways
9. Olympic Air
10. Aigle Azur

H Aegean Airlines κατέκτησε και την 4η θέση της κατάταξης για την καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως:
1. Bangkok Airways
2. Dragonair
3. Hong Kong Airlines
4. Aegean Airlines
5. SilkAir
6. Porter Airlines
7. jetBlue Airways
8. Alaska Airlines
9. Copa Airlines
10. American Eagle Airlines

Στις 10 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου την πρωτιά κατέκτησε η Emirates (που πέρσι ήταν 5η), εκτοπίζοντας από την κορυφή την Qatar Airways.
1. Emirates
2. Qatar Airways
3. Singapore Airlines
4. Cathay Pacific
5. ANA All Nippon Airways
6. Etihad Airways
7. Turkish Airlines
8. EVA Air
9. Qantas Airways
10. Lufthansa

Τα βραβεία World Airline Awards οργανώνονται από το διεθνή οργανισμό αξιολόγησης αερομεταφορών, Skytrax Research of London, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η διαφάνεια της έρευνας και η παγκόσμια εμβέλειά της αναδεικνύουν αυτά τα βραβεία ως την πιο έγκυρη και σημαντική αναγνώριση ποιότητας σήμερα στον κλάδο των αερομεταφορών.

Τα βραβεία βασίζονται στα αποτελέσματα της έρευνας World Airline Survey, η οποία διεξάγεται από το 1999 και αναγνωρίζεται ιδιαίτερα για τη διαφάνεια της διαδικασίας και την αυστηρή επιβολή των κανόνων που διασφαλίζουν την ανεξαρτησία της. Η έρευνα πελατών διεξήχθη από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι το Μάιο του 2016, με συνολικό αριθμό 19,2 εκατομμυρίων έγκυρων συμπληρωμένων ερωτηματολογίων.

Στην έρευνα συμμετείχαν άτομα από περισσότερες από 104 διαφορετικές εθνικότητες, σε συνεργασία με 280 αεροπορικές εταιρείες στις οποίες περιλαμβάνονται από μεγάλοι διεθνείς αερομεταφορείς έως και μικρότερες τοπικές εταιρείες. Οι έρευνες μετράνε πρότυπα Ποιότητας με 41 βασικούς δείκτες απόδοσης προϊόντων και υπηρεσιών πρώτης γραμμής.

Αξιολογούνται τα επίπεδα ικανοποίησης πελατών για την εμπειρία τους στο χώρο του Αεροδρομίου και του αεροπλάνου, δηλαδή: το check-in και η επιβίβαση, η άφιξη και η μεταφορά, τα lounges, η άνεση των καθισμάτων, η καθαριότητα της καμπίνας, τα φαγητά και ροφήματα, το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, η εξυπηρέτηση από το προσωπικό και οι σχετικές υπηρεσίες αεροπορικών ταξιδιών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη