Καμάρι: Η μεγάλη αντεπίθεση της θάλασσας – φωτογραφίες

Οι θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι, που έπνεαν για πολλές ώρες την 25η Μαρτίου 2013, σάρωσαν κυριολεκτικά την παραλία του Καμαριού προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις κατασκευές που υπάρχουν στην άκρη της ακτογραμμής και συγκεκριμένα στο νοτιότερο τμήμα της.

Με την πτήση της Aegean, το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου, αναμένεται στη Σαντορίνη, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Θήρας, ο λιμενολόγος κος Ιωάννης Σιώρης προκειμένου να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και να εξετασθούν οι δυνατότητες αποκατάστασης των ζημιών.

Στο μεταξύ την περιοχή επισκέφθηκαν την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καμαρίου κα Μαριάννα Πελέκη, ο Λιμενάρχης Θήρας κ. Εμμανουήλ Βασαλάκης και πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μόνο ο παραλιακός δρόμος έχει μείνει ανέπαφος στη μεριά της παραλίας προς την Καμάρα. Οι κατασκευές όπου το καλοκαίρι τοποθετούνται τα τραπεζοκαθίσματα των αντίστοιχων καταστημάτων έχουν καταρρεύσει.
Τα μανιασμένα κύματα τράβηξαν την άμμο και κατέστρεψαν τις κατασκευές.
Όσα δεν έπεσαν βρίσκονται στον αέρα.
Η καντίνα της παραλίας διαλύθηκε κυριολεκτικά.
Το μεγάλο, μακρύ, προστατευτικό τοιχίο που έχει κατασκευασθεί εδώ και πολλά χρόνια, μπροστά από τη θερινή κατοικία του γιατρού κ. Χαράλαμπου Ρούσσου, ρηγματώθηκε σε πολλά σημεία του ενώ αποκόπηκε και ένα τμήμα του από το οποίο μπήκαν με ορμή τα κύματα και πήραν ένα μεγάλο μέρος της άμμου που βρισκόταν πίσω από αυτό.
Οι ρίζες από τα αρμυρίκια της παραλίας βρίσκονται πλέον κυριολεκτικά στον αέρα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη