Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Θήρας: Καμία σκέψη για απολύσεις στα μέσα της σεζόν

Με αφορμή πρόσφατες καταγγελίες εργαζομένων για απειλές περί απολύσεων και μείωση προσωπικού εξαιτίας των ελέγχων που έγιναν στην παραλία του Καμαρίου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Θήρας διαμηνύει: “Καμία σκέψη για απολύσεις στα μέσα της σεζόν. Δε θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι για τα κέρδη λίγων”.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

“Δεν φτάνει που οι συνάδελφοι δουλεύουν 7 στα 7, 12ωρα και 13ωρα, εκτός πλαισίου της όποιας εργατικής νομοθεσίας έχει απομείνει, έρχονται τώρα αντιμέτωποι και με το φόβο της απόλυσης. Αυτό είναι απαράδεκτο και το Συνδικάτο μας θα πάρει όλα τα μέτρα, σε επικοινωνία με την επιθεώρηση εργασίας, ώστε να μην συνεχιστεί αυτό το κλίμα τρομοκρατίας. Κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο και συνεχίζει:

“Δεν μπορεί να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, που σε αρκετές περιπτώσεις έρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα για ένα μεροκάματο, την επιλογή του εργοδότη να λειτουργεί ένα μαγαζί με όρους που έρχονται σε κόντρα με την υπόλοιπη κοινωνία, ρίχνοντας τσιμέντα μέσα στην άμμο και καταπατώντας τους ελάχιστους τελευταίους κοινόχρηστους χώρους όπως συνέβη στο Καμάρι, ιδιαίτερα φέτος. Δεν το επέλεξαν ούτε είχαν γνώση οι εργαζόμενοι για αυτή την κατάσταση. Ο παραλιακός δρόμος ανήκει σε όλους, μαγαζάτορες και εργαζόμενους, και έχουν όλοι δικαίωμα να μπορούν να τον απολαύσουν, ντόπιοι και επισκέπτες”.

Διαφήμιση

“Οι απειλές περί απολύσεων λόγω οικονομικής επίπτωσης από ενέργειες που δεν έχουν να κάνουν με τον εργαζόμενο, είναι τουλάχιστον αστείες όταν σε κάποια μαγαζιά ο μισθός της σεζόν του εργαζόμενου βγαίνει μέσα σε μερικά βράδια. Ιδιαίτερα όταν μέχρι και τώρα σχεδόν τρεις μήνες στη σεζόν, σε πολλά μαγαζιά οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ρεπό και ωράριο”, καταλήγει η ανακοίνωση, καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν ανάλογες απειλές να έρθουν σε επαφή με το Συνδικάτο, στα τηλέφωνα 6980300150 και 6946382403.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη