Καταργείται η άδεια ερασιτεχνικής αλιείας για τα σκάφη αναψυχής άνω των 7 μέτρων

Θα επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα και οι καταδύσεις από σκάφη αναψυχής χωρίς σχετική άδεια της λιμενικής αρχής, τόσο για τους επιβαίνοντες όσο και για τα σκάφη, όπως ανέφερε στη συνέντευξή του, της περασμένης Πέμπτης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Αυτό αφορά σε σκάφη μεγαλύτερα των 7 μέτρων, ιστιοφόρα ή μηχανοκίνητα, το οποία έχουν τη δυνατότητα από τη γενική κατασκευή τους να χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση ταξιδιών αναψυχής. Στόχος αυτού του μέτρου είναι, σύμφωνα με παράγοντες του Υπουργείου Ναυτιλίας,  να  δίνεται η δυνατότητα σε τουρίστες, που ναυλώνουν σκάφος αναψυχής κατά τις διακοπές τους στη χώρα μας, να μπορούν απρόσκοπτα να ψαρεύουν χωρίς να χρειάζονται κάποια άδεια.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, ο υπουργός Ναυτιλίας προτίθεται να προχωρήσει στην κατάργηση της ανανέωσης των αδειών αλιείας κάθε δύο χρόνια και μελετάται το ενδεχόμενο το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ανανέωση της άδειας να επεκταθεί σε περισσότερα χρόνια, ίσως σε τέσσερα ή πέντε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη